Spenatomelett med fetaost och avokado

Lyxa till helgfrukosten med en nyttig spenatomelett med fetaost serverad med avokado och rödlök. Att äta mer grönt och få i dig vitaminer är superviktigt för din hälsa och välmående. Med detta enkla recept på ägg med matig omelett med spenat och fetaost är det inte så svårt och den mättar magen riktigt bra. Ett plus att den ser väldigt härlig och inbjudande ut.

Spenatomelett med fetaost
Spenatomelett med fetaost

Lyxig omelett med spenat och fetaost

Ett enkelt omelett recept i stekpanna där jag samtidigt får i mig en massa grönt tillhör mina favoritfrukostar. Spenat passar så mycket bättre i en omelett, lasagne, i en juice eller i maträtter tycker jag. Men det går givetvis att äta det som det är i en sallad också. Jag tycker att spenat sallad snabbt blir dåligt och då är det bra att använda den så här istället för att slänga. Testa den goda spenatomeletten med fetaost, du kommer inte ångra dig.

Spenat nyttigt

  • Det mest utmärkande för spenat är nog att det innehåller järn.
  • Spenat innehåller antioxidanter och skyddar på så vis mot fria radikaler i vår kropp och mot sjukdomar som stroke, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Gröna blad minskar sötsuget och ökar mättnadskänslan, vilket är superbra för dig som vill hålla din vikt stabil. Spenat är bra mot benskörhet eftersom det innehållet K-vitamin. Antioxidanterna bevarar vår spänst i huden, så att vi ser friskare ut.

Recept på spenatomelett

Spenatomelett med fetaost

En näringsrik nyttig omelett.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Måltid: Frukost
Kök: Svenskt
Portioner: 1 pers

Ingredienser

  • En näve spenat färsk
  • 2 st ägg
  • Servering: fetaost, avokado, rödlök.

Instruktioner

  • Börja med att mixa spenaten tillsammans med äggen och en nypa salt.
  • Sedan steker du den i en stekpanna med olja tillsammans med några färska spenatblad. Vänd på den efter några minuter och omeletten stannat på ena sidan.
  • När den stekt klart kan du servera spenatomeletten med fetaost, avokado och rödlök. Mums!

En annan frukostfavorit är såklart den turkiska äggrätten menemen

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3