Spenatomelett med fetaost och avokado – busenkelt

Hotta upp helgfrukosten med en god och grön spenatomelett med fetaost. Att äta mer grönt och få i dig vitaminer är superviktigt för din hälsa. Med detta busenkla recept på grön omelett med spenat och fetaost är det inte så svårt och den mättar riktigt bra.

Spenatomelett med avokado
Spenatomelett med fetaost

Ett enkelt omelett recept där jag samtidigt får i mig en massa grönt tillhör mina favoritfrukostar. Spenat passar så mycket bättre i en omelett, lasagne, i en juice eller i maträtter tycker jag. Men det går givetvis att äta det som det är i en sallad också.

Hälsofördelar med spenat

Det mest utmärkande för spenat är nog att det innehåller järn. Spenat innehåller antioxidanter och skyddar på så vis mot fria radikaler i vår kropp och mot sjukdomar som stroke, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Gröna blad minskar sötsuget och ökar mättnadskänslan, vilket är superbra för dig som vill hålla din vikt stabil. Spenat är bra mot benskörhet eftersom det innehållet K-vitamin. Antioxidanterna bevarar vår spänst i huden, så att vi ser friskare ut.

Spenatomelett med avokado

En näringsrik grön omelett.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Måltid: Frukost
Kök: Svenskt
Portioner: 1 pers

Ingredienser

  • En näve spenat färsk
  • 2 st ägg
  • Servering: fetaost, avokado, rödlök.

Instruktioner

  • Börja med att mixa spenaten tillsammans med äggen och en nypa salt.
  • Sedan steker du den i en stekpanna med olja tillsammans med några färska spenatblad. Vänd på den efter några minuter och omeletten stannat på ena sidan.
  • När den stekt klart kan du servera spenatomeletten med fetaost, avokado och rödlök. Mums!

En annan frukostfavorit är såklart äggrätten menemen