Hotta upp helgfrukosten med en nyttig spenatomelett med fetaost. Att äta mer grönt och få i dig vitaminer är superviktigt för din hälsa och välmående. Med detta enkla recept på nyttig omelett med spenat och fetaost är det inte så svårt och den mättar magen riktigt bra.

Ett enkelt omelett recept där jag samtidigt får i mig en massa grönt tillhör mina favoritfrukostar. Spenat passar så mycket bättre i en omelett, lasagne, i en juice eller i maträtter tycker jag. Men det går givetvis att äta det som det är i en sallad också.
Omelett i stekpanna
Det mest utmärkande för spenat är nog att det innehåller järn. Spenat innehåller antioxidanter och skyddar på så vis mot fria radikaler i vår kropp och mot sjukdomar som stroke, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Gröna blad minskar sötsuget och ökar mättnadskänslan, vilket är superbra för dig som vill hålla din vikt stabil. Spenat är bra mot benskörhet eftersom det innehållet K-vitamin. Antioxidanterna bevarar vår spänst i huden, så att vi ser friskare ut.
Recept spenatomelett
Spenatomelett med fetaost
Ingredienser
- En näve spenat färsk
- 2 st ägg
- Servering: fetaost, avokado, rödlök.
Instruktioner
- Börja med att mixa spenaten tillsammans med äggen och en nypa salt.
- Sedan steker du den i en stekpanna med olja tillsammans med några färska spenatblad. Vänd på den efter några minuter och omeletten stannat på ena sidan.
- När den stekt klart kan du servera spenatomeletten med fetaost, avokado och rödlök. Mums!
En annan frukostfavorit är såklart äggrätten menemen