Spenatomelett med avokado och fetaost – busenkelt

Hotta upp helgfrukosten med en grön spenatomelett med avokado. Att äta mer grönt och få i dig vitaminer är superviktigt. Med detta busenkla omelett recept är det inte så svårt.

Spenatomelett med avokado
Spenatomelett med avokado

Ett enkelt omelett recept där jag samtidigt får i mig en massa grönt tillhör mina favoritfrukostar. Spenat passar så mycket bättre i en omelett, lasagne, i en juice eller i maträtter tycker jag. Men det går givetvis att äta det som det är i en sallad också.

Hälsofördelar med spenat

Det mest utmärkande för spenat är nog att det innehåller järn. Spenat innehåller antioxidanter och skyddar på så vis mot fria radikaler i vår kropp och mot sjukdomar som stroke, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Gröna blad minskar sötsuget och ökar mättnadskänslan, vilket är superbra för dig som vill hålla din vikt stabil. Spenat är bra mot benskörhet eftersom det innehållet K-vitamin. Antioxidanterna bevarar vår spänst i huden, så att vi ser friskare ut.

Spenatomelett med avokado

En näringsrik grön omelett.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Måltid: Frukost
Kök: Svenskt
Portioner: 1 pers

Ingredienser

  • En näve spenat färsk
  • 2 st ägg
  • Servering: fetaost, avokado, rödlök.

Instruktioner

  • Börja med att mixa spenaten tillsammans med äggen och en nypa salt.
  • Sedan steker du den i en stekpanna med olja tillsammans med några färska spenatblad. Vänd på den efter några minuter och omeletten stannat på ena sidan.
  • När den stekt klart kan du servera spenatomeletten med fetaost, avokado och rödlök. Mums!