Idag äter vi en värmande Kycklinggryta med grönsaker som svamp, röd paprika och purjolök. På bordet lyser ljusen och ger en härlig stämning. Att njuta lite varje dag och se de positiva gör oss alla gott.
Recept Kycklinggryta med grönsaker
Ingredienser, 2-4 portioner
3 msk olja
1 st gullök
1 st vitlöksklyfta
2 st kycklingfiléer
1/2 röd paprika
1/2 purjolök
5-6 st champinjoner
2 dl grädde
Salt, peppar
Gör så här
Tärna löken och bryn den i olja tills den får färg.
Skär kyckling, vitlök och grönsaker i bitar. Tillsätt kycklingbitarna i pannan och fräs till de får färg. Tillsätt sedan alla grönsaker och fräs några minuter.
Till sist tillsätt mellangrädden, salt och peppar. Låt koka 15 minuter på medelvärme. Servera med ris.
Dt där låter som en himla god kycklingryta, sparar genast receptet
Enkla kycklingrätter äter vi på kors och tvärs här hemma. Denna påminner lite om en maträtt som vi gjorde för ett tag sedan, mumsigt.
Så fräscht och gott.
Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights
Ska genast kika Helena. 🙂