Krispigt seg smulpaj med havregryn

Krispigt seg smulpaj på blåbär när sötsuget kommer går snabbt att svänga ihop med få ingredienser. En varm smulpaj med havregryn säger jag inte nej till.

Krispigt seg smulpaj

Krispigt seg smulpaj

Och guud så gott det var. Vi åt upp hela formen nästan. 🙂 Lilla Vera blir på fredag 3 månader. Tiden går väldigt fort. Dagarna ägnas konstant åt henne med amning, lek och sömn.  Men mysigt är det ändå förstås 🙂 Detta gör min 3 månaders bebis:

– leker i babygymet/ babysittern
– Älskar när mamma sjunger/ läser sagor för henne
– Le/ skratta och jollra
– lyfter nacken och är riktigt nyfiken
– vänder sig från mage till rygg
– har upptäckt sina händer och suger på dem
– ser mycket bättre och känner igen mammas ansikte
– sover några gånger på dagen men har nu lärt sig att man sover på natten. Vaknar någon gång för mat.
– Kan ha strl 62

Krispigt seg smulpaj på blåbär

Smuldeg
150 g kallt smör
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kokos
 3 dl havregryn

Fyllning
1 liter frysta blåbär
1 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl

Vaniljglass/sås till servering

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med socker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
  2. Blanda försiktigt i kokos och havregryn utan att grynen går sönder för mycket. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll fyllningen i botten av en form.
  3. Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Servera blåbärspajen varm med mjuk vaniljglass eller vaniljsås.

Prova syrlig Key lime pie!