Den här kladdkakan Mississippi mud pie av systrarna Eisenman serverade jag till efterrätt. Den blev supergod och precis lagom kladdig.
Bästa kladdkakan – 5 favoriter
Kladdkakor är så gott till fika. Speciellt när det är så där kladdigt i mitten. Och med lite lyxtillbehör som valnötter och marshmallows höjs vilken kaka som helst!
- Ibland brukar jag oxå ha i choklad i kakan, som den här chokladkakan det blir oxå gott och lyxigt.
- Varför inte baka chokladkaka med kokostäcke på!
- Eller barnfavoriten chokladkaka med Nutella!
- Varför inte en glutenfri kladdkaka med kokos variant! Ja du ser, du kan inte äta för lite kladdkakor!
Recept Missisippi mud pie
Mississippi mud paj
Ingredienser
- 200 gr rumsvarmt smör
- 5 dl socker
- 4 ägg
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 3 1/2 dl vemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 3 dl hackade valnötter
- mini-marshmallows till garnering
- Kolasås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
- Rör smör och socker poröst.
- Vispa i äggen, ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna och servera med kolasås.
Prova även saftig mjuk pepparkaka!
Lämna gärna en kommentar om receptet Mississippi mud pie nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Både huvudrätt och efterrätt låter verkligen sagolikt goda, synd att inte förrätten var någon hit 🙁 Vad vackert du bor!
Vilket sammanträffande! Receptet på det här har jag haft i en månad och jag har tänkt göra den i några helger nu…! Så ser jag att du gjort den och så fin den ser ut mums! Får sätta igång och baka igen då 😉
Smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)