Aubergineköfte i ugn

Vid det här laget vet ni kanske att jag älskar aubergine i alla dess former. Aubergineköfte i ugn är köttfärsbiffar med aubergine som får tillagas i ugn. Köttfärsfyllda auberginer är en annan favorit.

Aubergineköfte i ugn

Aubergineköfte i ugn

Recept Aubergineköfte i ugn

Ingredienser, 2-4 personer
2 st aubergine

Köfte
250 g köttfärs
1 st ägg
1 st gullök
1 msk tomatpuré
2 st pressade vitlöksklyftor
1 st turkisk grönpaprika
1 knippe persilja
2 msk ströbröd
Salt, svartpeppar
1-2 msk vatten

Tomatsås
Lägg 1 msk tomatpuré i 3 msk olja och låt småputtra. Tillsätt 2 dl vatten och koka på medelvärme i ca 5 min.

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Köfte: Hacka lök, persilja och paprika. Tillsätt köttfärs, ägg, ströbröd, vitlök, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda allt genom att tillsätta lite vatten tills det blir en jämn konsistens. Låt vila.
Skiva auberginerna 1-2 cm tjocka runda skivor. Lägg ut skivorna på en smord plåt. Rulla köften till runda bollar och platta ut över varje skiva på plåten. Lägg sedan en skiva över varje köfte som lock. Grädda i ugnen i ca. 15 min tills auberginerna får lite färg. Under tiden gör du i ordning tomatsåsen och häll den över aubergineköften och grädda i ytterligare 20 min. Servera med ris eller en sallad.