Cobbler på bär & kokos – enkel fika

Jag har velat prova att baka den amerikanska fruktkakan cobbler på bär sedan jag såg den i Leilas nya bok. Och jag måste säga att jag gillade den mycket. Smaken av citron och kokos lyfter verkligen den här enkla kakan.

Cobbler-bär-leila-recept

Cobbler på bär

Den här pajen är en frukt och bärbomb, det finns blandade bär och persika. Perfekt för bärälskaren! Sväng ihop till fredagsmyset vet ja.

Cobbler på bär

Ingredienser, 6 bitar
100 g smör
2.25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
0.75 dl kaffegrädde
1 dl kokosflingor

Fyllning
1 l blandade bär (vinbär, blåbär, hallon, björnbär)
(3 st persikor)
1 dl råsocker
1 nypa salt

50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
  3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
  4. Blanda bären med råsocker.
  5. Klyfta persikorna.
  6. Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
  7. Strö över mandelspån.
  8. Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Recept hämtad ur Leilas bok One more slice. 

Prova även Banoffee pie till fikat!