Jag har velat prova att baka den amerikanska fruktkakan cobbler på bär sedan jag såg den i Leilas nya bok. Och jag måste säga att jag gillade den mycket. Smaken av citron och kokos lyfter verkligen den här enkla kakan.

Cobbler på bär
Den här pajen är en frukt och bärbomb, det finns blandade bär och persika. Perfekt för bärälskaren! Sväng ihop till fredagsmyset vet ja.
Cobbler på bär
Ingredienser
- 100 g smör
- 2.25 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 1 st citron skalet
- 0.75 dl kaffegrädde
- 1 dl kokosflingor
- Fyllning
- 1 l blandade bär vinbär, blåbär, hallon, björnbär
- 3 st persikor
- 1 dl råsocker
- 1 nypa salt
- 50 g mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
- Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
- Blanda bären med råsocker.
- Klyfta persikorna.
- Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
- Strö över mandelspån.
- Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Prova även Banoffee pie till fikat!
Aldrig hört talas som cobbler. Har inte någon av Leilas böcker. Är det mer som en kaka än paj?
Har också spanat in cobbler i Leilas nya bok men ännu inte gjort den, det ser himla gott ut
Emmy jag tror att det är mer lik paj, vet inte varför jag skrev kaka i texten. 🙂
Linda prova den. 🙂
Ser gott ut. Har aldrig hört talas om det förut.
Det här låter riktigt yumiieee! Har sparat receptet o ska nog överraska goaste sonen när han kommer hem… 😉
Kram
Yasemin! Va jag är glad att jag kikade in här!!! Tänkte o hoppades att här skulle finnas åtminstone ett litet inlägg o vad finner jag? Jo att du är tillbaks, du har gjort min dag! Med glädje kikar jag in till dig i fortsättningen med så klart! Kramar till dig!
Vilken fin kommentar Anna. Nu gjorde du min dag 🙂 Kram.
Tack Elisabet 🙂 Vad glad sonen kommer bli. 🙂
Erika, jag hörde det också första gången i Leilas bok.