Missisippi mud pie – lyxig kladdkaka

Den här kladdkakan Missisippi mud pie av systrarna Eisenmann serverade jag till efterrätt. Den blev supergod och precis lagom kladdig.

kladdkaka

Bästa kladdkakan – 5 favoriter

Kladdkakor är så gott till fika. Speciellt när det är så där kladdigt i mitten. Och med lite lyxtillbehör som valnötter och marshmallows höjs vilken kaka som helst!

Recept Missisippi mud pie 

Ingredienser
200 gr rumsvarmt smör
5 dl socker
4 ägg
1 dl kakao
1 kryddmått salt
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker

3 dl hackade valnötter
mini-marshmallows till garnering
Kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Vispa i äggen, ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
    Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna.

Prova även saftig mjuk pepparkaka!