Morotsscones i muffinsformar

Det är så himla underbart att få sitta vid fönstret och solen glänser med sina vackra strålar. Så imorse blev det en avslappnande helgfrukost med morotsscones i muffinsformar.

Morotsscones

God picknickmat

Picknickmat är lite kul tycker jag. Att ta med sig mat ut på en filt eller altanen och mysa. Annat som passar som piknickmat är bland annat:
Börek&piroger  – turksiskt bröd är alltid en bra idé. Det som är smidigt är att du kan ha dessa i kylen och ta fram vid behov.
Krämig potatissallad – perfekt till utflykten, mättande och god
Kisir – passar bra på sommardagar
Linsbiffar – liknar kisir men dessa innehåller oxå röda linser
Morotskaka – alltid gott med en mjuk kaka

Morotsscones i muffinsformar

Tillagningstid30 minuter
Måltid: Frukost
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl rivna morötter
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker valfritt

Instruktioner

  • Blanda alla torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
  • Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  • Blanda ner yoghurten och morötterna och rör ihop till en lös deg.
  • Fyll muffinsformar 2/3 upp. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Prova dessa goda blåbärsscones till frukost.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3