Ny blogg om mat

År 2009 började jag med en ny blogg om mat som jag hade gått och funderat på. Jag bloggade under några år och det var jättekul. Sen när jag fick andra barnet 2012 hann jag helt enkelt inte med och bloggen låg stilla under några år. Nu när barnen har växt har jag åter tid att skriva ner recept som jag provar och delar med mig.

Ny blogg om mat

Ny blogg om mat

Hur jag började med en ny blogg om mat

Bloggen kom att handla om matlagning och bakelser. Mitt matintresse började när jag fick min son 2006. Han ville inte smaka på smakportionerna i början av sitt liv och jag besviken mamma som inte fick i honom någon mat. Han ville bara ha banan och avokado i princip.
 
Jag bestämde mig för att jag måste börja lära mig laga god mat för att få upp hans intresse. En annan anledning var också att vi fick väldigt mycket besök av bekanta till mina föräldrar och då förväntades det att jag skulle bjuda på turkiska piroger och börek, som jag aldrig i mitt liv hade bakat tidigare. Det var alltid mamma som hade stått för det hemma och nu erbjöd hon sig såklart att hjälpa till. Men jag gillar att vara självständig och göra mina egna saker. Så jag tog tag i saken och googlade på turkiska recept och provade recept efter recept. Idag kan jag göra många turkiska rätter och sötsaker. Jag gillar det turkiska köket, maten är oftast vegetarisk och det ingår mycket bönor och linser. 
 

Min sons matintresse

När det kommer till sonen så kan jag säga att det har gått riktigt bra. Han äter riktigt bra och har ett stort intresse för mat. Därför får han illustrera med bilder på den här bloggen. När han kom upp i 10 årsåldern växte intresset för bak- och mat och han ville ofta stå i köket och experimentera med mig. Och så har det fortsätt, sen han var 12 år har han gjort frukosten helt själv i köket. Och då pratar vi inte om filmjölk och flingor, nej han står och gör omeletter och smular över fetaost. Tar en tomat och skär den och häller olivolja på. En riktig finsmakare. Så lagar jag något enkelt ibland och missar en sås, då ställer han sig upp och kompletterar rätten. Och han är ansvarig för frukosten och maten ibland på helgerna. 

Mitt matintresse

Jag har på senare år börjat äta mer hälsosamt, om jag får säga så, att jag utesluter gluten, socker och mjölk från mig kost eftersom jag har mått bra av det. Jag äter också mindre kött idag än jag gjorde förr eller jag har nog aldrig varit någon stor köttälskare. Men på sistone har det minskat mycket, men kyckling och fisk brukar vara med i min kost. Så det finns maträtter på den här bloggen som är äldre där det finns bakverk på socker och gluten, och så finns det glutenfria bakverk. Det finns mat som är med kött och det finns mat på senare som är mer vegetarisk. Jag ser att ni som besöker mig är både intresserad av antiinflammatorisk kost och turkisk mat, så jag har låtit alla recept vara kvar. Det finns ju kategorier som du kan söka dig fram genom. 

Hoppas att du gillar min blogg och hittar något att laga. Lämna gärna en kommentar eller två så vet jag att innehållet uppskattas. 🙂