Ny blogg om mat

År 2009 började jag med en ny blogg om mat som jag hade gått och funderat på. Jag bloggade under några år och det var jättekul, speciellt eftersom jag startade så tidigt och kom högt upp i ranking. Sen när jag fick andra barnet 2012 hann jag helt enkelt inte med och bloggen låg stilla under några år, jag gjorde även misstaget att byta domän och tappade den stora skara följare jag hade och tappade då lite motivation. Nu när barnen har växt har jag åter tid att skriva ner recept som jag provar och delar med mig.

Ny blogg om mat

Ny blogg om mat

Hur jag började med en ny blogg om mat

Bloggen kom att handla om matlagning och bakelser. Mitt matintresse började när jag fick min son 2006. Han ville inte smaka på smakportionerna i början av sitt liv och jag en besviken mamma som inte fick i honom någon mat. Han ville bara ha banan och avokado i princip. Ni är nog flera som känner igen sig. Idag kan jag säga att han är den mest glupska tonåringen och äter i princip allt. 🙂 
 

Hur du  väcker barnens intresse för mat?

Jag bestämde mig för att jag måste börja lära mig laga god mat för att få upp hans intresse. En annan anledning var också att vi fick väldigt mycket besök av bekanta till mina föräldrar och då förväntades det att jag skulle bjuda på turkiska piroger och börek, som jag aldrig i mitt liv hade bakat tidigare. Det var alltid mamma som hade stått för det hemma och nu erbjöd hon sig såklart att hjälpa till. Men jag gillar att vara självständig och göra mina egna saker. Så jag tog tag i saken och googlade på turkiska recept och provade recept efter recept. Idag kan jag göra många turkiska rätter och sötsaker. Jag gillar det turkiska köket, maten är oftast vegetarisk och det ingår mycket bönor och linser. 
 

Varför jag gillar att blogga? 

 
När jag bloggar så samlas alla mina recept eftersom jag skriver ner dem. Jag tycker också om att dela med mig av goda recept som är värda att delas med andra.
 

Min sons matintresse

När det kommer till sonen så kan jag säga att det har gått riktigt bra. Han äter riktigt bra och har ett stort intresse för mat. Därför får han illustrera med bilder på den här bloggen. När han kom upp i 10 årsåldern växte intresset för bak- och mat och han ville ofta stå i köket och experimentera med mig. Och så har det fortsätt, sen han var 12 år har han gjort frukosten helt själv i köket. Och då pratar vi inte om filmjölk och flingor, nej han står och gör omeletter och smular över fetaost. Tar en tomat och skär den och häller olivolja på. En riktig finsmakare. Så lagar jag något enkelt ibland och missar en sås, då ställer han sig upp och kompletterar rätten. Och han är ansvarig för frukosten och maten ibland på helgerna. 

Mitt matintresse

Jag har på senare år börjat äta mer hälsosamt, om jag får säga så, att jag utesluter gluten, socker och mjölk från mig kost eftersom jag har mått bra av det. Jag äter också mindre kött idag än jag gjorde förr eller jag har nog aldrig varit någon stor köttälskare. Men på sistone har det minskat mycket, men kyckling och fisk brukar vara med i min kost. Så det finns maträtter på den här bloggen som är äldre där det finns bakverk på socker och gluten, och så finns det glutenfria bakverk. Det finns mat som är med kött och det finns mat på senare som är mer vegetarisk. Jag ser att ni som besöker mig är både intresserad av antiinflammatorisk kost och turkisk mat, så jag har låtit alla recept vara kvar. Det finns ju kategorier som du kan söka dig fram genom. 
 

Hur du kommer igång med att blogga? 

Börja med att fundera ut ett ämne. Försök hitta din nish. Om den är smalare går det enklare att hitta en passande målgrupp. Sedan följ dessa steg för en lyckad influencer strategi:
1. Starta en webbsida. Du behöver ha en hostingsida för din webbplats där allt samlas, jag har min på Loopia och det fungerar utmärkt. Därefter följ instruktionerna på wordpress, dem har färdiga mallar som fungerar jättebra. När du startat din sida se till att allt det tekniska fungerar och att sidan är snabb, då det är jätteviktigt idag. Jag har en bra kontakt som gör det till en billig peng om du vill ha namn eller googla. 
2. Börja blogga kontinuerligt så att personer följer dig. Jobba med seo på dina sidor så att de rankas högt på google. Fundera på vad sökintentionen skulle vara ifall folk skulle vilja komma till din sida och med det i tanken skriv ditt inlägg. Om du inte har kunskapen så skaffa dig den. Vill du lära dig mer finns det bra kurser på svenska på Moderskeppet där jag är lärare, här till min sida!
3. Starta upp sociala kanaler så att de stöder din webbsida. En instagram, en youtube, tiktok, pinterest, men starta bara så många som du mäktar med. Men ju fler desto bättre trafik in till din webb såklart. 
4. Gå med i grupper på facebook med andra influencers och få inspiration på hur de lyckats, följ trender
5. Sist men inte minst! Ha kul och gör det för att du tycker att det är kul. Vill du börja tjäna pengar på din blogg behöver du ha mycket trafik och då kan du börja ha google annonser på din sida, de generar lite grann. Adlinks är ett annat sätt. Lycka till! 🙂 

Hoppas att du gillar min blogg och hittar något att laga. Lämna gärna en kommentar så vet jag att innehållet uppskattas. 🙂