Smakrika Rödbetsbiffar

Dessa smakrika rödbetsbiffar med fetaost är mina favoriter, just för att de blir så himla smakrika och saftiga. Receptet på rödbetsburgare med fetaost kommer från Green Kitchen Stories. Rödbetan är bra så här i kallare tider då den är väldigt grundande.

Smakrika Rödbetsbiffar
Smakrika Rödbetsbiffar med fetaost

Godaste rödbetsbiffarna?

Jag tycker nog att biffar/ burgare är godast med rödbetor. Men det blir också gott med morötter eller pumpa. I vilket fall, så är det väldigt enkelt att laga biffar. Och även bra när du vill rensa kylskåpet, ta den grönsaken du har och gör en burgare av. Det som gör den god är fyllningen, så se till att fylla den med massa gott exempelvis picklad lök, sallad, tomat, avokado, guacamole, srirachasås, majonäs.
Om du inte vill ha så feta burgare kan du tillaga dem i ugnen, det går fint det med. De blir lite torrare, men nyttigare.

Tips för småbarn som inte äter all mat! Har du barn hemma som inte vill äta allt eller smaka. Jag har en dotter, vissa maträtter går inte hos henne, speciellt inte lök. Då kokar jag rödbetorna vid sidan om till henne, så får hon äta raw rödbeta med tillbehören. Det blir ju precis lika nyttigt.

Recept rödbetsbiffar

Smakrika Rödbetsbiffar med fetaost

Rödbetor rivs och steks till biffar.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 5 st rödbetor
  • 200 gr fetaost
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 4 dl havregryn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • färsk basilika, hackad salt och peppar

Instruktioner

  • Skala eller gnugga rödbetorna och grovriv betorna med ett rivjärn och mixa sedan med löken i en matberedare.
  • Blanda ihop med de övriga ingredienserna i mixern och låt stå i ca en halvtimme.
  • Stek vegobiffarna på medelhög värme. Servera med goda tillbehör som avokado, rödlök, srirachamajjo.

Recept: Green Kitchen Stories