Våfflor till middag? Våffeldagen är den 25 mars och då är det lag att äta våfflor, men du kan såklart äta det året om. Istället för de klassiska våfflorna har jag har testat ett recept med Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott.
Nyttiga potatisvåfflor
Våffeldagen infaller den 25 mars. Jag har gjort nyttiga potatisvåfflor, som är lite matigare och är goda. Kul med variation. Om du inte känner för sött just idag eller är under en speciell diet är detta ett alternativ till den klassiska våfflan. Våffla kan ätas till middag eller som en efterrätt med grädde och sylt.
Här kan ni också se frasiga våfflor som jag gjort inlägg om tidigare. De är ju väldigt gott med dessa också. Har du provat på någon annan våffla? Jag är lite sugen på att testa croffle – croissant våffla och vill även testa på en glutenfri variant.
Enligt Expressen är potatis en bra ersättare för pasta eller ris. Så smyg in den i olika recept.
Nyttiga potatisvåfflor
Ingredienser
- 2 ägg
- 100 g smör
- 2 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 potatisar
- eventuellt 1/2 dl mjölk
Instruktioner
- Knäck äggen i en djup skål. Vispa ner mjöl och bakpulver. Smält smöret och låt svalna något.
- Skala under tiden potatisen och riv den grovt. Tillsätt genast i smeten ihop med smöret och blanda allt väl. Blir smeten för tjock späder du den bara med en skvätt mjölk.
- Grädda som vanliga våfflor. Servera med klick creme fraische.
Våfflor är himla gott det, låter spännande med potatisvåfflor
Så perfekt – jag letar inspiration till en mezebuffé och hittar hit! Trevlig blogg!
Spännande med potatisvåfflor!
Jag brukar också göra raggmunkar i våffeljärnet. Blir ju så fint mönster på dem.
Våffeldagen ja! Borde vara en röd dag. 🙂 Vi brukar alltid ha våffel-orgie på jobbet då.