Franska macarons med mandel

Bästa macarons receptet med tryffelkräm fyllning, enkelt och snabbt. Jag har bakat söta franska Macarons med mandel, som är glutenfritt bakverk.

Söta ljuvliga Macaroons (macaron)

Franska macarons (macaron)

Baka glutenfritt macarons

Macarons betyder visst mandeldeg. Jag hittade ett enkelt macaron recept på Arlas och använde inte recepten med godistermometer och fix med sockerlag och allt. Vet i och för sig inte om den blir godare då men kan dem bli godare. Det här macarons receptet blev supergott och så kul att det är utan gluten och lätt att baka.

Det enda som jag blev missnöjd med var att den rosa färgen blev lite svag, men jag ska prova att ha i lite mer karamellfärg nästa gång. Jag har lovat att ta med mig kakor och cupcakes till ett barnkalas på lördag. Det blir definitivt macarons, busenkelt att göra och så vackert att se på. 

Tips för att få fina franska macarons

  • När du spritsat ut dem på plåten kan du knacka till lätt underifrån för att få bort bubblor och minska risken att de spricker
  • Låt kakorna vila, vilket hjälper dem att inte spricka
  • Rör inte runt smeten för mycket, den ska vara trög. Du kan också spritsa ut marängerna.
  • Sikta ner mjölet och florsockret för att få en finare smet och jämnare macarons
  • Låt marängerna svalna helt innan du lyfter dem försiktigt och fyller dem

Franska Macarons

Goda franska marängkakor.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Franskt
Keyword: glutenfri

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad och mald sötmandel eller mandelmjöl, 50 gr är 1 dl
  • 1 1/4 dl äggvita ca 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ev 2 droppar röd karamellfärg

Tryffelkräm

  • 1 dl grädde alt växtbaserat alternativ
  • 0,5 dl florsocker
  • 100 gr vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150˚C.
  • Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  • Marängen i en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa med marängprovet genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar i skålen är den färdig.
  • Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
  • Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. kallna.
  • Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna svalna och fyll sedan med fyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.

Tryffelkräm

  • Värm grädde med florsocker. Lägg i finhackad choklad och blanda till en slät kräm. Låt det kallna. Om du inte vill ha mjölk kan du ha kokosgrädde.