Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott

Finns det något godare än våfflor? Våffeldagen infaller den 25 mars. Istället för de traditionella har jag har lagat Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott.

Nyttiga potatisvåfflor - mättande och gott

Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott

Våffeldagen infaller den 25 mars. Jag har gjort nyttiga potatisvåfflor, som är lite matigare och både mättar bättre och är goda. Om du inte gillar för sött eller är under en specifik diet är detta en alternativ twist till den klassiska våfflan. Våfflan kan ätas till middag eller som en efterrätt med grädde och sylt.
Här kan ni också se vanliga våfflor som jag gjort inlägg om tidigare. De är ju väldigt gott med dessa också. Har du provat på någon annan våffla? 

Enligt Expressen är potatis en bra ersättare för pasta eller ris. Så smyg in den i olika recept. 

Ingredienser, 6-8 våfflor
2 ägg
100 g smör
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
5 potatisar
eventuellt 1/2 dl mjölk

Knäck äggen i en djup skål. Vispa ner mjöl och bakpulver. Smält smöret och låt svalna något. Skala under tiden potatisen och riv den grovt. Tillsätt genast i smeten ihop med smöret och blanda allt väl. Blir smeten för tjock späder du den bara med en skvätt mjölk. Grädda som vanliga våfflor. Servera med klick creme fraische.