Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott

Våfflor till middag? Våffeldagen är den 25 mars och då är det lag att äta våfflor, men du kan såklart äta det året om. Istället för de klassiska våfflorna har jag har testat ett recept med Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott.

Nyttiga potatisvåfflor - mättande och gott

Nyttiga potatisvåfflor – mättande och gott

Nyttiga potatisvåfflor

Våffeldagen infaller den 25 mars. Jag har gjort nyttiga potatisvåfflor, som är lite matigare och är goda. Kul med variation. Om du inte känner för sött just idag eller är under en speciell diet är detta ett alternativ till den klassiska våfflan. Våffla kan ätas till middag eller som en efterrätt med grädde och sylt.
Här kan ni också se frasiga våfflor som jag gjort inlägg om tidigare. De är ju väldigt gott med dessa också. Har du provat på någon annan våffla? Jag är lite sugen på att testa croffle – croissant våffla och vill även testa på en glutenfri variant. 

Enligt Expressen är potatis en bra ersättare för pasta eller ris. Så smyg in den i olika recept. 

Nyttiga potatisvåfflor

Mättande våfflor på potatis
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 potatisar
  • eventuellt 1/2 dl mjölk

Instruktioner

  • Knäck äggen i en djup skål. Vispa ner mjöl och bakpulver. Smält smöret och låt svalna något.
  • Skala under tiden potatisen och riv den grovt. Tillsätt genast i smeten ihop med smöret och blanda allt väl. Blir smeten för tjock späder du den bara med en skvätt mjölk.
  • Grädda som vanliga våfflor. Servera med klick creme fraische.