Att säga förlåt…

Alla är vi med om olika saker genom livets skeden. Att kunna säga förlåt om vi handlat fel, och kunna släppa det gamla är att gå vidare och viktigt för att må bra.

Jag träffade två av mina barndomsvänner från grundskolan. Det är något alldeles speciellt med vänner som vi har växt upp med tycker jag. Man är med om saker, både goda och dåliga.

Så när jag träffade dem värmdes mitt hjärta av att se deras fina ansikten. Att se dem le och höra att de är lyckliga och nöjda. Samtidigt fanns där något i mitt hjärta som gjorde ont. Med en utav vännerna bröt jag upp på ett olyckligt sätt tidigare. Och visst gjorde jag misstag som jag kan se idag. Så hur gör man för något som skedde för tio år sedan, ber man om förlåt? Självfallet!

Alla gör vi misstag här i livet. Misstag finns för att ta lärdom av. Just därför är det så viktigt att kunna säga förlåt. Detta är en försoning med vårt inre. Att se in i sig själv och inse sitt misstag. Kommer hon att förlåta mig? Det vet jag inte. Det är upp till henne. Men jag själv kan i alla fall gå vidare i livet med ett friskare hjärta. 🙂 Eller vad tycker ni?