7 resetips för en weekend Istanbul

Istanbul är en livlig stad och har mycket att erbjuda och det beror lite på vad man vill uppleva. Jag vill tipsa om några saker att göra och platser som du bör besöka om du planerar en weekendresa: 7 resetips för en weekend Istanbul!

7 resetips för en weekend i Istanbul

7 resetips för en weekend i Istanbul

Sevärdheter Istanbul 

  1. Ortaköy – En mysig liten by på flera sätt. Har du en dag ska du definitivt spendera den här. Höjdpunkten är om du som mig gillar stora byggnader den vackra moskén. Den är i Barock-stil som ligger in vid strandkanten med den fina Bosporenbron som binder Europa med Asien. På dagarna kan du strosa runt i de mysiga gatorna, äta en kumpir som är bakad potatis med olika röror. Om kvällen myllrar det av liv som du njuter med en mysig kvällsmat i solnedgången och sen en kaffe vid vattnet på The House café.
  2. Emirgan Park – Fortsätt hit från Ortaköy om du vill ta lunch en lugn dag i en stor park med vattenfall och vackra gröna områden. Det ligger lite utanför stan men värt ett besök, speciellt om du vill ha lugn. 
  3. Stranden Moda – Superhärlig och här du kan se delfiner ibland och ta en promenad i solen. Vi såg två delfiner när vi var där. Gå sen över till populära shoppingatan Bagdat caddesi, som är en av de större shoppinggatorna i världen. Härifrån kan du åka till Camlica tepe om du vill få en fin och grön utsiktsplats.
  4. Karaköy – Gå runt i det här mysiga kvarteret och gå sedan upp till Galata tornet – Ta en kaffe på torget. Gå på hamam, se tid inlägg om Cemberlitas hamam.
  5. Beyazit kaféer – fin utsikt.
  6. Balat – Mysigt område och inspelningplats för en känd turkisk serie Cukur.
  7. Pierr Loti och Prinsöarna– Se tidigare inlägg.