Romantic&shopping days in Istanbul

Det här är en serie om Istanbul där jag berättar om platser som jag har besökt. Bland annat Pierre Loti, Kadiköy och Istiklal cadde. Romantic&shopping days in Istanbul!

Romantic&shopping days in Istanbul

Romantic&shopping days in Istanbul

Pierre Loti utsikten

Fortsättning på söndagen började med vår resa med linbana upp till Pierre Loti-berget i Eyüp. Pierre Loti – pseudonym för författaren Julien Viaud – brukade ofta gå hit. Han förälskade sig i en kvinna som gav namn åt hans roman Aziyade. Vi var hungriga när vi kom fram och åt på Ayizade restaurang. Och vid den fina utsikten drack vi té och njöt av ledigheten. Jag rekkomenderar en visit hit. På sommaren är det säkert ännu finare med blommor och grönska.

Därifrån begav vi oss till shoppingcentret ”Carousell” i Bakirköy. Tittade lite i mina favoritbutiker som Ipekyol och Fabrika. Efter att ha fikat på Mado tittade vi på en turkisk romantisk komedi som hette ”Romantik komedi”. Den var verkligen riktigt bra. 

Istiklal cadde

Det blev shopping på Istiklal cadde, den mest livliga gatan i Istanbul. Det sägs att 2 miljoner människor passerar här dagligen. Till lunch blev det koldolma på Otantik restaurang. Fika på Özsüt (http://www.ozsut.com.tr/) med profiterol dessert. Vi slutade dagen på restaurangen ”Naum pasa konagi” (www.naumpasakonagi.com) som serverar tradionell turkisk mat och man äter sittandes på golvet.

Kadiköy marknaden

Jag åkte med metrobus till den stora marknaden i Kadiköy. Det fanns kläder från H&M, Zara och andra välkända märken till billiga priser. Men jag hittade faktiskt inget bra. Så det var inget för mig.

Istället åkte jag till societskvarteret Levent och gick runt i shoppingcentren Kanyon, Metropolcity och slutligen Akmerkez. Här träffade jag på en turkisk kändis. 🙂 Dem hade även Zara Home här och det blev mycket shoppande här. Kläderna handlade jag från ett turkiskt ”NoaNoa” som heter Yargici. Känndes konstigt att köpa vårkläder och sandaler, men det var så fiint. 🙂 Därefter tog vi taxi till Ortaköy och fikade på cafeét The House (http://www.thehousecafe.com.tr/), som var riktigt trendigt med utsikt vid vattnet och maffiga bakelser. Hit vill jag komma tillbaks på sommaren.