Bästa macarons receptet

Söta macarons (mandelkakor) är inte alls svåra att göra och det här är bästa macarons receptet. Mandeln köper jag skållad och maler i en handmixer. Det går hur bra som helst eller så kan du köpa färdig mandelmjöl för macarons recept mandelmjöl.

Söta macarons (mandelkakor)

Söta macarons (mandelkakor)

Makron är små franska marängkakor och görs enkelt genom att du vispar äggvitor till maräng och sen lägger du i mandelmjöl och florsocker. Svårare än så är det inte att baka dessa goda franska macarons.

Macarons fyllning för bästa macarons receptet:

Smörkräm – vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Klar.
Tryffelkräm – koka upp 2 dl vispgrädde och smält 250 gram hackad vit choklad och låt svalna.
Chokladtryffel – som tryffelkräm men använd mörk choklad.
Frosting – blanda 200 gram färskost, 50 gram smör, 0,75 dl florsocker.

De fina hjärtorna köpte jag i bakhyllan på Ica

Recept macaron(mandelkakor)

Bästa macarons receptet

Måltid: Efterrätt
Portioner: 35 st

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad och mald sötmandel
  • 1 1/4 dl äggvita cirka 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ev 4-6 droppar röd karamellfärg
  • Smörkräm se recept ovan under fyllningar
  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • Garnering Färdiga sugarpaste figurer

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  • I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar är den färdig.
  • Häll i de torra ingredienserna samt karamellfärgen i marängen och blanda varsamt. Klicka ut med två teskedar, cirka 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila cirka 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen.
  • Baka i nedre delen av ugnen i cirka 10-12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
  • Fyll kakorna med smörkrämfyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.

Prova sirapskakor!