Sega sirapskakor – ett måste till kaffe

Bakade sega sirapskakor (kolakakor, kolasnittar) som jag själv inte kunde sluta äta. Jag har följt Leilas recept och sirapskakorna blir sega och knapriga.

Sega sirapskakor - ett måste till kaffe

Sega sirapskakor – ett måste till kaffe

 

Fika och mellis hemma

Dessa sega sirapskakor är en av favoriterna till kaffet här hemma, tillsammans med glutenfria saffransbiscottin. Vill du ha ett nyttigare alternativ är dessa saffransbollar från womenssync väldigt goda. Oavsett vilket, så brukar jag se till så att jag alltid har något hemma när sötsuget kommer. Ibland har jag inte hunnit göra en ny sats och då går det ju lika bra med lite skivade frukter av kiwi, banan, druvor, mango med en klick kokosgrädde på. Eller varför inte ta fram lite olika nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter och proppa i mig med näring.   

Recept Sega sirapskakor 

Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa rumsvarm smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och vänd ner i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Recept från Leilas A piece of cake.