Risotto med sparris krämig

Recept på Risotto med sparris är en krämig klassisk vardagsrätt som barn gillar.

Risotto med sparris krämig

Risotto med sparris krämig

Idag har jag joggat i 45 minuter. Jag är en riktig periodare när det kommer till träning. Men nu har jag kommit in i en rutin vilket känns skönt och jag mår mycket bättre. Träning är viktigt för att vi ska må bra, så försök få till en promenad. 

Vi var på en matlagningskväll på matstudion Al dente med jobbet och där fick vi lära oss hur de gör risotto på italienskt vis. Vill du göra en hard core risotto så får du koka grönsaker i vatten och göra en egen buljong. 

Recept Risotto med sparris

Ingredienser
3 dl avorioris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 dl hett vatten + buljong
1 dl riven parmesanost
olivolja
0,5 tsk salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan.
  2. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av buljongen och häll i saltet.
  3. Lägg sparrisarna i den heta buljongen, så att det blir sparris smak i det.
  4. Tillsätt mer buljong varefter det kokar bort. Häll cirka två deciliter i omgångar och låt det koka bort. Det tar cirka 20 minuter.
  5. Tillsätt sist i osten. Smaka av med svartpeppar. Dekorera med sparris.