Nyttigt yogabröd

Varför inte baka ett eget nyttigt yogabröd. Den här sveper du ihop i en enda rörelse (nästan).

yogabrod

Nyttigt yogabröd

Denna morgon bytte jag ut den svarta duken mot den gula. Visst blev det fint? Nu behöver jag en bukett tulpaner till bordet, så är det vår hemma hos oss. Det är små knep att ta till för att piffa upp vardagen. 

Jag fick Pastirma från Turkiet på mittbilden. Så det åt vi som pålägg, väldigt gott.

Vad många ni är som börjar titta in här förresten, och jag får många trevliga mail av er läsare. Tack för att ni kikar in i mitt krypin.

Recept Nyttigt yogabröd

Ingredienser, cirka 10 bitar bitar
25 g jäst (½ paket)
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
3½ dl havregryn (gärna fiberberikade)
3/4 dl krossade linfrön
4½ dl vetemjöl

olja
eventuellt också diverse frön och kärnor, t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön (etc)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ljummet vatten i en skål. Smula ned jästen i vattnet, och tillsätt sedan salt och honung. Rör sedan ned de övriga ingredienserna i blandningen. Rör runt (med t ex en träslev) till en lös deg. Täck över skålen och låt degen jäsa i cirka 40-50 minuter. Olja en plåt väl, och häll över degen från skålen. Låt degen flyta ut (som en stor, rund och platt ”bulle”) och platta försiktigt till den om det behövs. Strö över de frön/kärnor som du vill ha på ditt bröd. Grädda i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

Källa: Bloggen Tårtspecialisten

Prova mitt godaste brödrecept: Valnötsbrödet!