Pannkakor med sylt – enkelt recept

Igår åt vi pannkakor med sylt & grädde. Min storebror gör jättegoda pannkakor. Jag frågade honom vad som är hemligheten bakom hans recept. Han sa att han lägger till bakpulver och att de blir lite fluffigare och tjockare då, så här kommer receptet.

Vad innehåller egentligen pannkakor? 

Pannkakor och ärtsoppa åts bara på torsdagar under fastan eftersom man då fick äta kött och ville frossa i sötsaker. Pannkakor innehåller mjölk och mjöl. Du kan ersätta med annat mjöl exempelvis mandelmjöl, bovetemjöl, havremjöl för att göra den nyttigare. Ersätt även sylt med färska bär så har du ett bättre alternativ till barnen. Men livet behöver balans, så ibland är det faktiskt gott med lite sylt också. Du kan göra egen hallon chiasylt och servera med kokosgrädde.

Recept Pannkakor med sylt – enkelt recept

Ingredienser, 2 portioner
1 st ägg
2 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/4 tsk socker
1 tsk bakpulver
1/2 msk smör

1 Vispa sönder äggen. Tillsätt hälften av mjölken, mjölen, sockret, bakpulvret och saltet. Vispa sleten klimpfri och häll i resten av mjölken.
2 Hetta upp pannkakerna på medelvärme. Lägg i lite smör innan varje stekning. Servera med sylt och grädde. Alltid lika gott. Mums.

Prova bananpannkakor!