Lagom söt – Budapest bakelse

Lagom söt – Budapest bakelse är en rulltårta med maräng som serveras med grädde och mandarin. Speciellt gott blir det med nötterna i marängen.

Lagom söt - Budapest bakelse

Budapestrulle med grädde och mandarin.

Recept Lagom söt – Budapest bakelse

Ingredienser, 10 bitar

5 äggvitor ekologiska 
2,5 dl socker / björksocker
1 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
1 msk kakao
150 g finhackade nötkärnor
1 påse (50 g) mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk (300 g) mandarinklyftor (Eller två styck färska mandariner)

Garnering:
florsocker, smält choklad

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt hela tiden att vispa.
  2. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i marängen.
  3. Bred ut eller spritsa ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
  4. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper och låt den svalna och vänd på den. Dra loss papperet ovanpå.
  5. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
  6. Bred på fyllningen och rulla ihop budapestbakelsen, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Ringla lite smält choklad och sikta eventuellt över florsocker på din goda budapestrulle. 

Prova även marängrulltårta!