Härlig och enkel marängrulltårta

Som ni har märkt älskar jag maräng och fräscha bärdesserter. Och i måndags gjorde vi en härlig och enkel marängrulltårta med hallon.

Härlig och enkel marängrulltårta

Härlig och enkel marängrulltårta

Min brorsdotter har varit på besök hos oss under påsklovet. Och jag har fått lite hjälp i köket och bakat med henne.

Recept Härlig och enkel marängrulltårta

Ingredienser, 6-8 personer
1 msk smör
4 äggvitor
1 3/4 strösocker
150 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
125 g hallon
 
Gör så här
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform 25×30 cm med bakplåtspapper. Smält smör och pensla pappret med smält smör för att marängsmeten inte ska fastna.
  2. Tina frysta hallon och låt dem rinna av.
  3. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Vispa tills smeten är blank och tjock, i cirka 8 minuter. Gör marängprovet genom att vända skålen upp och ner, den ska inte rinna ner. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Stjälp upp den på smörpapper med strösocker. Låt den svalna.
  4. Frosting: Vispa färskost och creme fraichen till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbotten, men lämna en bit på sidorna. Strö över hallon och rulla ihop tårtan med hjälp av det sockrade pappret och låt den ligga kallt innan servering.

Prova en tiramisu!