Enkel marängrulltårta med hallon

Jag tycker väldigt mycket om maräng och fräscha bärdesserter. Och i måndags gjorde min brorsdotter och jag en härlig och enkel marängrulltårta med hallon.

Marängrulltårta med hallon

Enkel marängrulltårta med hallon

Min brorsdotter har varit på besök hos oss under påsklovet. Och jag har fått lite hjälp i köket och bakat marängrulltårta recept med henne. En enkel efterrätt att baka tillsammans med barn. För övrigt är rulltårta ett väldigt bra koncept på baka, för att det är så himla enkelt. Och enkelt gillar vi, eller hur? Och för att inte tala om maräng, det gör livet så mycket enklare.

Enkel marängrulltårta

Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 äggvitor
  • 1 3/4 strösocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 125 g hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform 25×30 cm med bakplåtspapper. Smält smör och pensla pappret med smält smör för att marängsmeten inte ska fastna.
  • Tina frysta hallon och låt dem rinna av.
  • Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Vispa tills smeten är blank och tjock, i cirka 8 minuter. Gör marängprovet genom att vända skålen upp och ner, den ska inte rinna ner. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Stjälp upp den på smörpapper med strösocker. Låt den svalna.
  • Frosting: Vispa färskost och creme fraichen till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbotten, men lämna en bit på sidorna. Strö över hallon och rulla ihop tårtan med hjälp av det sockrade pappret och låt den ligga kallt innan servering.

Prova en god tiramisu!

Lämna gärna en kommentar om inlägget, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3