Glutenfri marängtårta – enkelt recept

En helt underbar och god glutenfri marängtårta – enkelt recept med enbart maräng och mandelmjöl i botten. Fyll den med kokosgrädde, tryffel, chiasylt, lemon curd, chokladtryffel och dekorera med färska jordgubbar, blåbär eller hallon.

Glutenfri marängtårta - enkelt recept
Glutenfri marängtårta – enkelt recept

Baka Glutenfri marängtårta – enkelt recept!

Den här marängtårtan aka pinocchiotårta / brittatårta är helt gudomlig. Jag serverade den på min födelsedag och jag gillar att denna glutenfria tårtan med mandelmjöl går snabbt att baka – enkelt glutenfritt recept.
Tårtbotten är gjord på bara få ingredienser och är glutenfri och sockerfri och den blir frasig och väldigt lätt. Var försiktig när du lyfter den från bakplåtspappret.
Som tårtfyllning kan du variera och använda det du har hemma till exempel lemon curd om du vill ha en syrlig touch, chiasylt eller chokladtryffel om du vill ha en sötare smak och spritsa tårtan sedan med kokosgrädde eller vanligt grädde och dekorera till sist med olika färska bär såsom hallon, jordgubbar och raw kakaonibs. Den kommer definitivt göra succé på kalaset.

Bär är också fullproppade med antioxidanter och viktiga för vår hälsa. Så se till att proppa den med bär.

Glutenfri marängtårta

4 st ägg
1 dl kokosssocker
2,5 dl mandelmjöl

  1. Vispa äggvitorna till ett fluff, häll i lite socker i taget och mixa lite till och vänd skålen upp och ner för att kontrollera att du har ett fast skum.
  2. Häll sedan försiktigt i mandelmjölet och blanda runt.
  3. Häll över i två runda springformar eller forma till två runda formar på en plåt. Grädda i cirka 10-15 minuter på 175 grader tills den får färg och är fast.
  4. Chiasylt: Värm 1 paket frysta hallon (250 gr) tills den mjuknar och mosa hallonen. Häll sedan i 1 msk chiafrön, 1 msk agavesirap. Låt svalna.
  5. Kokosgrädde: Ha paketet i kylskåpet. Ta ut den i cirka en timme och vispa sedan till grädde.
  6. Sätt ihop allt efter önskemål.

Här hittar du recept på Lemon curd, underbar när du ska baka glutenfritt till tårtor om du frågar mig.