Plommonsylt med kanel

Godare är så här blir det inte! Att laga en egen hemmagjord plommonsylt med kanel är inte alls svårt, du lägger till de kryddor du tycker om som kanel, kardemumma och nejlika och dessutom får du en sylt utan tillsatser. Väldigt god till frukost och mellis. Passa på att göra under sommaren när det finns mycket plommon i trädgården.

Plommonsylt med kanel
Plommonmarmelad med kanel

Godaste plommonsylt med kanel recept

Jag är besatt av denna nya recept på plommonmarmelad som jag har testat göra. Fick plommon av min kusin häromdagen och smaksatte sylten med kanel, kardemumma och nejlika. Och vet ni vad det började dofta underbart när jag kokade den och resultatet blev så underbart gott. Barnen gillade det och jag är beroende av sylten nu och äter det på rostade mackor till frukost, mellanmål och till kvällen med chevré och kex och en god pepparmynta te med honung och mjölk. Ljuvligt gott! Har ni provat göra plommonmarmelad någon gång?

Plommonsylt med kanel

Marmelad på egna plommon
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 1 kg Plommon
  • 4-6 dl socker el. sötströ beroende på smak
  • 1 tsk malen kanel, kardemumma nejlika

Instruktioner

  • Marmeladen gjorde jag genom att klyfta plommonen i bitar. Häll socker över plommonen i en kastrull, den ska precis täcka plommonen. Låt den stå över natten i rumstemperatur och vattnas av sig själv. Mängden kan du använda så mycket som du har bara och sen hälla socker så det täcker.
  • Dagen därpå lägger du i kryddorna och låter det hela koka upp i en kastrull. Fortsätt koka på svag värme i cirka 20-30 minuter tills det får rätt tjock konsistens. Låt svalna och lägg upp i burkar. Hoppas det smakar!

Prova marinerad feta och kalamata oliver till frukost!

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3