Fransk chokladtårta glutenfri

En fransk chokladtårta förgyller alltid en fika, så bjud på denna glutenfria chokladkaka med glasyr och alla kommer tycka om den. Den lena chokladen och vispade grädden som kittlar gommen med en perfekt sötma går alltid hem. En otroligt god glutenfri chokladtårta – Fransk chokladtårta glutenfri och sockerfri som är mitt favorit recept. Serveras såklart med en god bryggd kaffe.

Fransk chokladtårta glutenfri
Fransk chokladtårta glutenfri

Eftersom jag var ensam hemma gjorde jag en liten sats av chokladkaka, så att det blir sådär perfekt liten glutenfri chokladkaka med ganache för mig själv som fredagsfika. Lyckligtvis så kom några vänner över så det blev inte så mycket kvar av fransk chokladkaka utan mjöl till mig ändå. Så nästa gång kanske jag får dubbla satsen av saftig glutenfri chokladkaka.

Glutenfri chokladtårta med mandelmjöl

Den här glutenfria chokladtårtan med mandelmjöl innehåller mörk choklad som ger den goda djupa smaken i kakan. Fransk chokladtårta utan mjöl verkligen smälter i munnen och med vispad grädde eller kokosgrädde till så blir chokladtårtan alldeles ljuvlig. Jag strösslade på lite havssalt på chokladkakan också vilket ger den karaktär. Och det bästa med att äta choklad och kakao är att det innehåller antioxidanter och flavonoider som är bra för vår kropp.

Baka glutenfritt med mandelmjöl

Jag försöker oftast baka glutenfritt med mandelmjöl i mjuka kakor då jag tycker om smaken och konsistensen. Dessutom har andra glutenfria färdiga mixar oftast tillsatser. Mandelmjöl blir mer ren och är nyttigare än vanlig mjöl. Jag försöker oftast äta mindre gluten då jag har märkt flera fördelar med antiinflammatorisk kost, läs mer här om du är nyfiken.

Fördelar med nyttig kakao i chokladtårta:

  • Det innehåller antioxidanter, som frigör skadliga ämnen, och ger en bättre hud med mindre akne och rynkor.
  • Ämnet magnesium i kakao motverkar trötthet.
  • Flavonoiderna skyddar hjärtat. Blodcirkulationen förbättras.

Fransk chokladtårta glutenfri

En saftig chokladkaka utan gluten.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Franskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 ägg ekologiska
  • 1 dl kokossocker el sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 150 g mörk choklad

Ganache:

  • Smält smör (10 gr), choklad (75 gr) och grädde (1 dl) i en kastrull till en len och slät konsistens på låg värme.

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader, varmluft, så att den blir varm.
  • Smält smöret på låg värme och lägg i den hackade chokladen och blanda tills det blir slätt.
  • Nu kan du vispa ägg, kokossocker, salt och vaniljpulvret poröst.
  • Ta mandelmjölet och sikta ner det i smeten.
  • Vänd försiktigt ner chokladsmeten.
  • Häll över smeten i en smord rundform och grädda chokladtårtan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Kolla till så att den har stelnat till genom att skaka formen försiktigt. Låt den svalna.
  • Bred ut ganachen över tårtan och låt tårtan svalna ordentligt, annars blir den smulig och svår att skära upp. Servera med grädde.
Det finns även en video på hur jag gör franska chokladtårtan på min Youtube-kanal

Gillar du choklad så var dessa Brownie med marshmallow, kola och chokladsås underbara.

Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3