Fransk chokladtårta glutenfri

Igår såg jag en otroligt god glutenfri chokladtårta och tänkte att jag oxå ville baka glutenfritt och gjorde denna – Fransk chokladtårta glutenfri och sockerfri som är min favorit glutenfri chokladtårta.

Fransk chokladtårta -  glutenfri och sockerfri.
Fransk chokladtårta – glutenfri och sockerfri.

Eftersom jag var ensam hemma gjorde jag en liten sats, så att det blir sådär perfekt liten glutenfri chokladkaka för mig själv som fredagstreat. Men så kom några vänner över så det blev ju inte så mycket kvar av fransk chokladkaka utan mjöl till mig ändå. Så nästa gång kanske jag får dubbla satsen.

Glutenfri chokladtårta med mandelmjöl

Den här glutenfria chokladtårtan med mandelmjöl innehåller mörk choklad som ger den goda smaken i kakan. Det verkligen smälter i munnen och med vispad grädde / kokodgrädde till så blir chokladtårtan alldeles ljuvlig. Jag strösslade på lite havssalt också. Och det bästa med choklad och kakao är att det innehåller antioxidanter och flavonider som är bra för vår kropp.

Få i dig nyttig kakao från chokladtårta:

  • Det innehåller antioxidanter, som frigör skadliga ämnen, och ger en bättre hud med mindre akne och rynkor.
  • Ämnet magnesium i kakao motverkar trötthet.
  • Flavonoiderna skyddar hjärtat. Blodcirkulationen förbättras.

Fransk chokladtårta glutenfri

En saftig chokladkaka utan gluten.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Franskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 ägg ekologiska
  • 1 dl kokossocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 150 g mörk choklad

Ganache:

  • Smält smör (10 gr), choklad (75 gr) och grädde (1 dl) i en kastrull till en len och slät konsistens på låg värme.

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader, varmluft, så att den blir varm.
  • Smält smöret på låg värme och lägg i den hackade chokladen och blanda tills det blir slätt.
  • Nu kan du vispa ägg, kokossocker, salt och vaniljpulvret poröst.
  • Ta mandelmjölet och sikta ner det i smeten.
  • Vänd försiktigt ner chokladsmeten.
  • Häll över smeten i en smord rundform och grädda chokladtårtan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Kolla till så att den har stelnat till genom att skaka formen försiktigt. Låt den svalna.
  • Bred ut ganachen över tårtan och låt tårtan svalna ordentligt, annars blir den smulig och svår att skära upp. Servera med grädde.

Det finns även en video på hur jag gör chokladtårtan på min Youtube-kanal

Gillar du choklad så var dessa Brownie med marshmallow, kola och chokladsås underbara.