Cupcakes med frosting

Om två timmar ska jag på 30-års kalas och har bakat massor med choklad cupcakes med frosting.

cupcakechoklad_fluff

Mochacupcakes med fluff

Chokladcupcakes med chokladfluff

 
 
Tidigare har jag gjort chokladcupcakes med frosting. Men häromdagen var jag inne och tittade på nätet och uppräckte att man även kan ha fluff. Det lät mycket enklare och godare med grädde och choklad. Jag ville ha höga muffins så jag var försiktig med att inte blanda smeten för mycket när jag tillsatt vetemjöl. Och så gräddade jag dem i varmluftsläget. Och det blev alldeles fina mina chokladmuffins. Så glad man kan bli för en sådan här sak. 
Formarna är från Åhlens.

Cupcakes med frosting

Cupcakes med frosting

Goda chokladcupcakes
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 12 st

Ingredienser

 • 3 st ekologiska ägg
 • 2.5 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 50 g smör
 • 1 dl gräddfil
 • 2 msk kallt kaffe
 • 3.5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 msk kakao av god kvalitet
 • 1 st nypa salt
 • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 175 grader.
 • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
 • Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
 • Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 • Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Tillsätt den i smeten och rör om.
 • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
 • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.Chokladfluff:

Fluff görs av choklad. I min har jag:

 • 3 dl vispgrädde, 1oo g mjölkchoklad, 80 g mörk choklad
 • Gör så här:
 • Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i vispgrädden. Sätt plattan på låg värme. Rör om emellanåt, så att chokladen inte bränns vid. När all choklad har smält helt och hållet, ta av kastrullen från värmen och låt det svalna i minst 6 timmar. Annars finns risk att konsistensen blir konstig (den skär sig och blir grynig). Sedan vispar man den tills den blir tjock.

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3