Älskar rabarber och provade göra en enkel rabarberkaka med vaniljsås. Kan man få nog av raberaber eller pajer och kakor med rabarber för den delen.
Baka enkel rabarberkaka
Rabarber brukar vara lätt att odla med generös skörd och har en syrlig smak som passar i bakverk. Du kan baka bland annat:
- Smulpaj – är alltid en bra idé, enkelt och gott.
- Bullar – blir annorlunda med rabarber i bullar.
- Rabarberpaj med maräng – Lite lyxigare paj för finare tillfällen.
- Midsommartårta med rabarber kompott – passar bra som efterrätt till midsommarfirande!
- Göra sylt – det är gott med bröd.
- Rabarbersaft – när du vi ha något uppfriskande att dricka i sommar.
Enkel rabarberkaka
Ingredienser
- 8-10 bitar
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 3 – 4 bittermandlar
- 250 g Kesella kvarg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl rabarber i skivor
- florsocker
- 5 dl vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt poröst.
- Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Strö över rabarbern.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.
- Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.
Källa: arla
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Så gott 🙂
Den ser verkligen jättegod ut. Det är nästan så jag kan känna lukten av den. 🙂
Den här ska jag prova imorgon. Gott med kesella och bittermandel. Blir ju nästan hälsosamt, eftersom den inte innehåller något smör! 🙂
Märkligt att det av någon anledning alltid är lättare att baka/äta, än att träna/minska i vikt.. 😉
Låter jättegott! Kan tänka att bittermandeln står fint mot rabarbern.
Tina: Ja visst är det synd att det inte är tvärtom.
Erika: Tack. Kul att se dig här. 🙂
Linda: Tack den är god. 🙂
Maria: Tack 🙂