Genialisk idé! En söt mjuk kaka med färskost, formad till en söt rund kakboll och täckt med smält choklad kallad cake pops. Uppskattad av de flesta barn. Serverade på pinnar ger de en festlig känsla och mindre kladd (hoppas). Passar bra till barnkalaset eller när du vill lyxa till det ibland på helgen där hemma.
Cake pops recept
Första gången jag testade dessa gulliga kakbollar var under sonens kalas. Resultatet blev mycket gott och efter det har vi bakat dem under flera följande barnkalas. Jag gjorde mina pops cake snabbt för att se hur de smakade. Det bästa är att kakan är hur enkel som helst att baka.
Min favorit smak blev cake pops recept kladdkaka. Där du använder färdiga småkakor exempelvis ballerina kladdkaka eller oreo kaka till cake pops oreo eller kanske biscoff kaka. Hur enkelt och smidigt? I den andra klubban har jag använt för cake pops sockerkaka. Exempelvis om du vill göra en glutenfri eller använd olika smaker som morotskaka, citronkaka, pepparkaka. Gör din cake pop genom att blanda kaksmul med färskost och choklad, så blir det mumsiga kakklubbor. Du kan testa att ha i nutella i kakorna, för vem gillar inte det. Vill du kan du dekorera kakklubborna med strössel. Eller knyta dekorationer i rosetter och band, det ger en väldigt söt känsla.
Vill du kan du baka detta recepet på cake pops utan färskost eller testa att byta ut färskost mot nötsmör eller nutella. Om du bara vill baka laktosfria finns laktosfri färskost. Även dessa macarons är en favorit till kalas.
Cake pops
Ingredients
Cake pops kladdkaka
- 1 paket ballerina kladdkaka choklad el. oreo
- 50 gr philadelphiaost alt laktosfri
- 25 gr choklad, smält
- 150 gr vit choklad
Cake pops sockerkaka
- 1/2 Sockerkaka eller 5-6 st muffins alt glutenfri
- 100 gr philadelphiaost alt laktosfri
- 150 gr mörk choklad
Instructions
- Cake pops black&white
- Smula ner kexen/kakan i en mixer.
- Lägg i färskost, smält choklad och blanda ihop till en massa.
- Forma till små bollar och ta pinnarna och doppa pyttelite av änden i choklad och stoppa in grillpinnar/ sugrör i cake pops, sätt in de rakt så att bollarna står bra. Låt vila i kylen cirka 30 minuter i kylskåp så att de blir lättare att hantera. Hoppa inte över det här momentet. De behöver stelna lite för att hålla när de doppas i smält choklad.
- Smält chokladen och doppa dina cake pops i den. Pynta med strössel. Bind ett band om du vill. Klara! Servera kalla.
Video
Du kan förvara kakbollarna i kylen i 3-5 dagar och förbereda dem innan kalaset. Om du vill kan du frysa dem innan du doppat dem i choklad och förvara någon månad.
Testa även det här populära receptet på persikokaka! Eller kanske en strösseltårta till kalaset!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Fina! 🙂
De är så roliga att göra. Lite pilligt, men kul!
Mums, vad gott. Jag har aldrig gjort på hårda kakor, bara på mjuk kaka. Ska testa även den andra varianten. 🙂
Trevlig helg!
Cake Pops är himla gott
Stiliga! Skulle passa perfekt till ett cocktail party tillsammans med lite skumpa.