Strösseltårta till barnkalas

Överraska barnen med en funfetti cake – strösseltårta i tre lager av saftig mjuk sockerkaka med härliga färger av strössel i smeten och en frosting på fluffig smörkräm. Funfetti tårta är barnkalasets höjdpunkt. Inget kalas utan strössel. Ha ett kalastema med regnbågen. Lär dig hur du gör tårtan.

Strösseltårta
Strösseltårta till barnkalas

Denna tårta med strössel livar upp vilket kalas som helst och gör varje tugga oemotståndlig. Barn äter verkligen med ögonen och när de fick se denna tårta så var jublet ”Åhhh va fin!” i versaler och i kör samtidigt.

Att baka confetti cake tårtan även kallad birthday cake är enkelt. Du börjar med att baka tårtbotten i tre olika former och gräddar bottnarna i ugnen. Under tiden vispar du ihop smörkrämen fluffig. Montera sedan ihop tårtan med tårtfyllning mellan varje lager och sist ovanpå. Dekorera enligt önskemål. Vill du göra en enkel tårta till barnkalaset, köp färdiga bottnar. Om du vill gå ännu mera in kan du göra en färgglad regnbågstårta genom att färga bottnar i olika färger.
Not! Givetvis kan du göra denna tårta glutenfri genom att göra en glutenfri tårtbotten. Jag gjorde den laktosfri genom att använda laktosfri grädde, mjölk och smör.

Lär dig hur man gör tårta till barnkalas

Strösseltårta

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Keyword: tårta

Ingredienser

Bottnar

  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 äggvitor
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl färgstarkt strössel utan smak

Vaniljsmörkräm

  • 450 g smör rumsvarmt
  • 6 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljextrakt eller 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Tårtan
  • strössel till dekoration

Instruktioner

Bottnar

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop strösocker, vaniljsocker och smör.
  • Tillsätt äggvitorna och vispa tills det är krämigt.
  • Vispa ner havremjölken.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  • Sikta ner mjölblandningen i skålen och vispa ihop.
  • Blanda i strössel.
  • Smöra tre formar (15–18 cm i diameter) eller baka i omgångar med en form. Häll smeten i formarna.
  • Grädda i cirka 15 minuter, testa med sticka. Låt bottnarna svalna.

Vaniljsmörkräm

  • Vispa smör fluffigt i några minuter med en elvisp.
  • Tillsätt florsockret och vaniljsockret, fortsätt vispa tills det är fluffigt.
  • Rör ner vispgrädden.

Tårtan

  • Lägg ihop tårtan genom att varva tårtbottnar med smörkräm och spackla sedan hela tårtan med krämen. Dekorera med strössel och grädde.

Andra tårtfyllningar till strösseltårta: