Hipp hipp hurra: Prinsesstårta

Japp idag fyllde jag 31 år och blev uppvaktad av familj och nära med en fin Hipp hipp hurra: Prinsesstårta.

Hipp hipp hurra: Prinsesstårta

Hipp hipp hurra: Prinsesstårta

Fick jättefina presenter. En Canon Ixus kompaktkamera som jag kan ha med mig istället för systemkameran, kokböcker så klart och köksartiklar 🙂 Men det bästa var ju den fina tårtan. 🙂 Här kommer receptet. Bild på mig från min 30-års födelsedag från förra året då det var lite mer pompa och ståt. 🙂 I år blev det en mer lugnare variant med mina nära. Emin fick också beskedet halsfluss idag så han mår tyvärr inte så bra 🙁 har börjat med antibiotika så han är snart frisk. Kram till er alla. 🙂
 
Ingredienser, 1 tårta 12 bitar
1 Tårtbotten
1 pkt vaniljpulver Dr Oetker el. 2 dl vaniljkräm
5 dl grädde
Marsipanlock
Hallonsylt
 
Garnering: Florsocker och strössel el. valfri
 
Gör så här
Vispa vaniiljpulver med mjölk enl. beskrivning på förpackning och låt vila i ca. 20 min i kylskåp. (Om du använder vaniljkräm gäller detsamma.)
På första botten använd endast vaniljkräm. Lägg sedan andra botten som du stryker på hallonsylt och sedan mycket grädde som du formar ovalt. Lägg på sista botten försiktigt. Med hjälp av en slickepott gör en ovalform av lite grädde ovanpå och kanterna. Detta för att locket ska fästa bra och att du ska kunna skiva tårtan enklare. Lägg på marsipanen och gnid in kanterna med handen. Skiva bort marsipan från nederkanterna. För att få strösslet att fästa bättre kan du använda lite grädde på marsipanen. Låt stå kallt i kylskåp i ca 5 min. Garnera med florsocker och låt stå kallt i min 60 min.
Tips. Du kan använda mittbotten högst upp för att den är mjukare och lättare att forma ovalt.