Denna Blåbärs cheesecake bjöd jag på i helgen. Receptet är Leilas new york cheesecake. Den blev väldigt mäktig och god och du bakar denna blåbärscheesecake med philadelphia färskost.
Baka med blåbär recept
Blåbär innehåller massor med fibrer och är bra för magen och tarmhälsan. Oftast när man pratar om nyttigheter så brukar starka färger som blå i blåbär vara ett tecken på hälsosamma fördelar för kroppen.
Du får i dig vitaminer som magnesium, mangan, kalcium, kalium, järn, B-vitamin och C-vitamin. Och som andra bär är de rika på antioxidanter som skyddar kroppens celler. Orac värdet för bläbär är 9500 medans den ligger för 5000 på hallon i jämförelse.
Recept Blåbärs cheesecake
New york cheesecake
Ingredienser
- Kexbotten:
- 300 g digestivekex
- 150 g smör
- Cheesecakesmet:
- 600 g philadelphiaost
- 2,5 dl kesella 10%
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ekologiska ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit kvalitetschoklad
- 1,5 dl färska blåbär eller frysta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter. Servera den kylskåpskall, annars blir den svår att skära.
Testa denna no bake biscoff tiramisu!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Jag älskar Leilas New York Blueberry Cheesecake! Men jag håller med om att den är mäktig… 😉 Jättesöta macaroons! Kram!
Den är himla tjusig iallafall!
Glömde säga: ljuvlig blåbärsbild 🙂
Hej Yasemin! Jag har också provat att göra Leilas cheesecake och jag håller med dig att den är "sådär". Konstigt med tanke på vilken bakguru hon är. Jag tycker det finns många andra cheesecakerecept som är mycket bättre. Den här känns som en OO (only once). Ha det gött!
Den kakan är makalöst god. Maken brukar beställa den till födelsedagskaffet, mastig som attans men en gång om året går det ner 🙂
Har gjort denna kakan några gånger. Håller med, väldigt mäktig men väldigt god tycker jag!!