Caprese sallad till förrätt

Caprese sallad görs på tomat, mozzarella och basilika med en skvätt olivolja och kan serveras som ett enkelt tilltugg eller som förrätt.

Caprese sallad

Mozzarella är en krämig italiensk färskost från ko eller buffel. Burrata är en variant av mozzarella som är krämigare med grädde i. Burrata med tomater med en skvätt olivolja är gott ihop. Mozzarella kan också ätas varm exempelvis på pizza. Du kan även laga hemmagjord mozzarella.  

Hur nyttiga är tomater? 

  • Tomater innehåller lykopen, en antioxidant som stärker immunförsvaret och som blir intensivare om du värmer upp tomaten. Ju rödare en tomat är desto mer lykopen innehåller den. Körsbärstomater innehåller mer lykopen.
  • Välj ekologiska tomater som får mogna på plantan och inte gula eller gröna som får färg under transporten. Storsäljande favoriter av grönsaker innehåller mindre näring eftersom prioriteringen varit större skördar. 
  • Tomater innehåller vitamin A, C, K, B6, folsyra, tiamin, mineraler kalium, mangan, magnesium, fosfor, koppar. 

Caprese sallad

Sallad
Total tid15 minuter
Måltid: Tilltugg

Ingredienser

  • 4 tomater ekologisk
  • 250 g mozarellaost eller burrata

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • lite färsk finhackad basilika
  • peppar
  • salt

Instruktioner

  • Skölj och skiva tomater och mozzarella tunt. Varva dem på en tallrik och krydda med salt och peppar.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och toppa över salladen.

Prova bulgursallad – Kisir!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3