Hemmagjord pizza med zucchini

Mamma har alltid gjort hemmagjord pizza i långpanna, vilket jag har tagit efter och gjorde vegetarisk pizza med zucchini och fetaost. De blir mycket enklare att skära upp pizzan och ställa fram till gäster.

Varm pizza med zucchini och fetaost

Vegetarisk pizza långpanna

Pizzafyllning vegetarisk

Jag gillar zucchini på pizza och det passar bra med fetaost. Kolla in här om du vill ha tips på fler pizzatopping!

Recept vegetarisk pizza

Hemmagjord pizza

Vegetarisk pizza
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Huvudrätt

Ingredienser

  • Ingredienser deg
  • 25 g jäst
  • 0,75 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • ca 10-12 dl mjöl
  • Tomatsås
  • 1 dl olja
  • 1 st lök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré

Topping

  • Zucchini
  • Fetaost

Instruktioner

  • Tomatsås: Fräs löken i oljan tills det får färg och mjuknar. Tillsätt tomatpurén och rör om lite. Lägg sist i krossade tomater och rör om tills allt blir jämnt och koka på låg värme i 10 minuter. Ta åt sidan och låt det svalna.
  • Lös upp jästen i ljummet vatten.
  • Tillsätt oljan och arbeta in mjölet lite i taget tills det släpper kanterna. Tillsätt salt mot slutet.
  • Täck med bakduk och och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 240 grader.
  • Dela upp degen i 2-3 delar beroende på hur du vill ha tjockleken. Tryck ut varje deg i en smord långpanna. Pensla med tomatsås och lägg på toppingen. Grädda i ugnen i cirka 20-25 min.

Prova även turkisk pizza!