Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

chevre

Den här kombinationen på ugnsbakad rödbeta med chevre&honung är nästan som en efterrrät, så himla gott. Jag rekommenderar detta varmt. Lätt och gott. Recept från spisa.nu

Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

Ingredienser

  • 1,0 kilo Chèvre
  • 400,0 gram Pinjenötter
  • 150,0 gram Honung flytande
  • 0,5 dl Olivolja 2 0 msk Flingsalt

Instruktioner

  • Börja med att koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre. Fortsätt med att lägga rödbetorna för att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 225°C. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Visste du om rödbetan….
Den är bra för vårt immunförsvar, eftersom det finns olika vitaminer i den. Och det röda färgämnet, antioxidanten betacyanin, kan skydda kroppens immunförsvar. Här är ett recept på en riktigt god rödbets tsatsiki.