Saftig morotskaka med limefrosting av Leilas bjöd jag som fika på jobbet. Jag har gjort den fler gånger och den blir alltid lika uppskattad. Jag gillar den för att den är saftig, goda kryddor och den lena frostingen.

Jag gjorde dubbel sats och gjorde en tårta och den andra satsen fyllde jag i muffinsformar som vi kunde äta hemma.
Saftig morotskaka med limefrosting
Ingredienser
- 3 ägg
- 1.5 dl solrosolja
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1.5 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 4.5 dl rårivna morötter
Frosting
- 60 gr mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime
- 100 gr philadelphia
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gram.
- Vispa ägg och socker pösigt tills det blir ett vitt skum.
- Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Du kan med fördel sikta ner mjölet för att undvika klumpar.
- Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm, och grädda i ugn cirka 55 minuter tills den är färdig, prova med en provsticka. Låt kakan svalna.
- Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.
Tjusig kaka, hög och fin.
Älskar morotskaka…
Limefrostingen gjorde jag igår till mina björnbärsmuffins, jag tror att det var den godaste frostingen jag gjort. 🙂 Fin kaka!
bloggträff vad tycker du?
ser kanon gott ut kraam
Mums! Ser jättegott ut:)
Kolla gärna in min nystartade matblogg!
Ha en trevlig kväll 🙂
Morotskakan ser riktigt smaskig ut!
Dina småformar med kakan ser så fina ut. Jag testade också att göra små, men mina ville inte stanna i formarna… Skulle kanske fyllt dem mindre. Hmm…
Hmmm….:) jag följde Leilas recept rakt av och hon hade samma recept för muffinsformar. Men mina svällde också lite över, så jag tänkte också pröva med att fylla formarna lite mindre nästa gång. Meddela gärna om du kommer på ett annat knep 🙂
hejsan:))
Ah vad din ser god ut, jag bakade ocksa en morotskaka igar men jag gjorde den enklare. Din maste helt klart testas:))