Krämig potatisgratäng med kyckling

En receptfavorit från hemmet när mamma gjorde krämig potatisgratäng med kyckling. En allt-i-ett-rätt, och helt rätt! Det har jag tagit efter, eftersom kycklingen blir så himla saftig med grädden i gratängen. Mums!

Krämig potatisgratäng med kyckling

Krämig potatisgratäng med kyckling

 
Hemligheten med min potatisgratäng är mycket grädde. Då blir den alldeles krämig och potatisen blir mjuk. Sedan brukar jag ha kycklingen i gratängen, då blir den mycket saftigare och får smak av grädden och de andra smakerna. Den här gången provade jag även att sätta till soltorkade tomater och oliver. Det doftade jättegott i köket och det som är bra med stora satser är att vi brukar äta dem dagen efter igenom. Du kan även frysa in överblivet i frysen för att ta med som matlåda.
 

Recept krämig potatisgratäng med kyckling

Ingredienser, 4 port
  • 1 st grillad kyckling
  • 800 g potatis (mjölig sort)
  • 1 gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 st soltorkade tomater
  • 10 st svarta oliver
  • 4-5 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

    Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
  3. Hacka soltorkade tomaterna och kycklingen.
  4. Varva potatis, lök, vitlök, kycklingbitarna, soltorkade tomater, oliver och salt&peppar i en ugnform.
  5. Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min. Potatis passar bra med en morotssallad. Riv morötterna, hacka lite tomater och citronsaft.

Prova gärna hemlagade chicken nuggets!