En receptfavorit från hemmet när mamma gjorde krämig potatisgratäng med kyckling. En allt-i-ett-rätt, och helt rätt! Det har jag tagit efter, eftersom kycklingen blir så himla saftig med grädden i gratängen. Mums!

Hemligheten med min potatisgratäng är mycket grädde. Då blir den alldeles krämig och potatisen blir mjuk. Sedan brukar jag ha kycklingen i gratängen, då blir den mycket saftigare och får smak av grädden och de andra smakerna. Den här gången provade jag även att sätta till soltorkade tomater och oliver. Det doftade jättegott i köket och det som är bra med stora satser är att vi brukar äta dem dagen efter igenom. Du kan även frysa in överblivet i frysen för att ta med som matlåda.
Recept krämig potatisgratäng med kyckling
Krämig potatisgratäng
Krämig potatisgratäng
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 1 st grillad kyckling
- 800 g potatis mjölig sort
- 1 gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 10 st soltorkade tomater
- 10 st svarta oliver
- 4-5 dl mellangrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
- Hacka soltorkade tomaterna och kycklingen.
- Varva potatis, lök, vitlök, kycklingbitarna, soltorkade tomater, oliver och salt&peppar i en ugnform.
- Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min. Potatis passar bra med en morotssallad. Riv morötterna, hacka lite tomater och citronsaft.
Prova gärna hemlagade chicken nuggets!
Låter supergott!
Låter som en sjysst allt-i-ett-rätt
Låter jättegott! Hoppas att du har det bra i Istanbul! (Och att du fick dig en latte på Starbucks på Arlanda! 😉
Så himla gott! Allt i samma form är perfekt!
Ser jättegott, måste prova denna nån dag!
Ahh det ser riktigt lackert ut:)) Jag har inte lagat till en potatisgratang annu men min mamma lagar ofta det nar jag kommer hem till henne i Sverige. Skriver upp receptet, maste provas nagon dag;))
Manga kramar:))