Krämig potatisgratäng med kyckling

En receptfavorit från hemmet när mamma gjorde krämig potatisgratäng med kyckling. En allt-i-ett-rätt, och helt rätt! Det har jag tagit efter, eftersom kycklingen blir så himla saftig med grädden i gratängen. Mums!

Krämig potatisgratäng med kyckling
Krämig potatisgratäng

Hemligheten med min potatisgratäng är mycket grädde. Då blir den alldeles krämig och potatisen blir mjuk. Sedan brukar jag ha kycklingen i gratängen, då blir den mycket saftigare och får smak av grädden och de andra smakerna. Den här gången provade jag även att sätta till soltorkade tomater och oliver. Det doftade jättegott i köket och det som är bra med stora satser är att vi brukar äta dem dagen efter igenom. Du kan även frysa in överblivet i frysen för att ta med som matlåda.

Recept krämig potatisgratäng med kyckling

Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st grillad kyckling
  • 800 g potatis mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 st soltorkade tomater
  • 10 st svarta oliver
  • 4-5 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
  • Hacka soltorkade tomaterna och kycklingen.
  • Varva potatis, lök, vitlök, kycklingbitarna, soltorkade tomater, oliver och salt&peppar i en ugnform.
  • Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min. Potatis passar bra med en morotssallad. Riv morötterna, hacka lite tomater och citronsaft.

Prova gärna hemlagade chicken nuggets!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3