Hemlagade Chicken Nuggets med ris – middagstips

Dagens middag blev hemlagade Chicken Nuggets med ris och currysås och det är en rätt som alltid uppskattas av barnen hemma. Jag lagar mina nuggets i ugnen, eftersom det är bättre än att steka och blir mer hälsosamt.

Hemlagade Chicken Nuggets

Hemlagade Chicken Nuggets

När du ska förbereda dina nuggets till middag så ta ut kycklingfiléerna från frysen på morgonen, så att de tinas upp i egen takt. De blir godare och dessutom är det inte bra att använda micron för att tina mat. Anledningen är att strålningen från den bryter ner näringen i mat. Om du har glömt att ta ut dem och vill att de ska tina snabbt, så lägg in de i en påse och ställ i en skål med varmt vatten. 

Vardagsmat för barn – lista med tips

Jag lovar att dessa goda chicken nuggets blir godare än snabbkedjornas mat och är definitivt en maträtt som uppskattas av barnen hemma om du har kinkiga barn. Servera med några kokta ärtor och majs. Hos oss har det alltid varit löken som är boven i mat, så försök utesluta lök i de rätter du lagar för barn exempelvis går det bra att göra köttfärssås utan lök eller så mixar du den slät. Andra bra maträtter för barn är: 

Hemlagade chicken nuggets

Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st ägg ekologisk
  • 1 dl ströbröd
  • 0.75 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm malen vitpeppar
  • 4 msk rapsolja/ smör
  • 2-4 st kycklinginnerfilé
  • Currydipp: 2 msk rapsolja/ smör, 2 tsk curry, 2.5 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, 1 tärning kycklingbuljong + 1 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  • Ta fram två djupa tallrikar och vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, salt och malen vitpeppar.
  • Skär varje kycklinginnerfilé i jämnstora delar och doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö/ ströbrödsblandningen och placera i ugnsformen.
  • Tillaga kycklingarna i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd nuggetsen med en stekspade.
  • Gör currysåsen till dina nuggets under tiden genom att hälla rapsolja/ smör i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa. Strö över vetemjöl och rör ihop jämnt. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Lägg i kycklingbuljong och låt tjockna något.