Ruccolapaj med soltorkade tomater

Den här ruccolapaj med soltorkade tomater är vegetarisk och får en väldigt fyllig smak av soltorkade tomater. Köpte hem fina ljuslyktor från märket Miljögården på Bromma Blocks. Nu är det dags att tända ljusen eftersom det börjar bli mörkare.

Ruccolapaj med soltorkade tomater

Ruccolapaj med soltorkade tomater

 
Reportagekursen på Poppius går förresten jättebra. Idag fick jag veta av min lärare att jag fått praktikplats på en välkänd tidning under julen. Ska bli så kul att få sina texter publicerade och prova att jobba på ett nytt område. Jag kan dock inte avslöja vilken tidning det är än. Hoppas att ni också mår bra. Kram.

Ruccolapaj med soltorkade tomater

Ingredienser 4-6 p
2,5 dl vetemjöl
75 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® vispgrädde
2 ägg
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Källa: Arlaköket