Go Back

Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater

Total tid38 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Paj
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning

  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g ruccolasallad
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost gratäng

Instruktioner

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skiva vitlöken. Skär ruccolasallad och soltorkade tomaterna i grova bitar.
  • Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i ruccolasallad och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg.
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.