Profiteroles med hallonfrosting & vitchoklad

Idag bakade jag dessa ljuvliga profiteroles med hallonfrosting och vitchoklad på och de blev väldigt uppskattade. Profiterolen är väldigt fluffig så den smälter i munnen.

Profiteroles med hallonfrosting & vitchoklad
Profiteroles
Mums, de bara smällte i munnen. Och hallonfrostingen gav mig riktiga sommarkänslor. Ljuvligt!

Recept profiteroles med hallonfrosting & vitchoklad

100 gr smör
2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
3 st ägg
3 dl vatten
Frosting
1 dl djupfrysta hallon
100 gr Philadelphiaost
2,5 dl florsocker
1 dl grädde
Chokladsås
100 gr vit choklad
1 dl grädde
 
  1. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna.
  2. Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min.
  3. Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader.
  4. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profiteroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.
  5. För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.
  6. För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profiteroles.

Kolla in chokladprofiteroles!