Potatis är så gott, och vad passar då inte bättre att bjuda på en turkisk potatiskaka till en senare lunch.
Potatiskaka med grönt kan serveras på ett buffébord som plockmat. Den går bra att äta ljummen. Servera med andra tillbehör såsom sallad, börek, pirog, sötsaker.
Nyttigt persilja
- Bladpersiljan innehåller järn och C-vitamin.
- Persilja kan reglera dina blodsockernivåer.
- Persilja är vätskedrivande och hjälper njurarna att avgifta kroppen bättre.
Laga med potatis
Nyttiga potatisvåfflor
Börek med potatis
Bakad potatis med skagenröra
Turkisk potatiskaka
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 5 st potatis
- 3 st ägg
- 1 dl rapsolja
- 1 dl mjöl
- 2 dl yoghurt
- 1 tsk bakpulver
- 1 persilja
- 4 st salladslök
- Salt peppar, chili
- Riven ost
Instruktioner
- Skala potatisen och tärna dem i bitar och lägg dem sedan i kallt vatten.
- Hacka persiljan tunt och skiva salladslöken.
- Blanda ihop ägg, yoghurt, olja med en visp i en skål.
- Tillsätt mjöl och bakpulver.
- Tillsätt nu även det gröna persiljan och salladslöken och kryddorna.
- Sist sila av potatisarna och lägg de i smeten och häll smeten i en smord form.
- Grädda i ugnen på 180 grader i 40-45 minuter. Häll över riven ost i slutet innan du tar ut den och låt den få färg.