Potatis är så gott, och vad passar då inte bättre att bjuda på en turkisk potatiskaka till en senare lunch.
![Turkisk potatiskaka](https://media.withyasmin.se/2020/09/potatiskaka-1200x981.jpg)
Potatiskaka med grönt kan serveras på ett buffébord som plockmat. Den går bra att äta ljummen. Servera med andra tillbehör såsom sallad, börek, pirog, sötsaker.
Nyttigt persilja
- Bladpersiljan innehåller järn och C-vitamin.
- Persilja kan reglera dina blodsockernivåer.
- Persilja är vätskedrivande och hjälper njurarna att avgifta kroppen bättre.
Laga med potatis
Nyttiga potatisvåfflor
Börek med potatis
Bakad potatis med skagenröra
Turkisk potatiskaka
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 5 st potatis
- 3 st ägg
- 1 dl rapsolja
- 1 dl mjöl
- 2 dl yoghurt
- 1 tsk bakpulver
- 1 persilja
- 4 st salladslök
- Salt peppar, chili
- Riven ost
Instruktioner
- Skala potatisen och tärna dem i bitar och lägg dem sedan i kallt vatten.
- Hacka persiljan tunt och skiva salladslöken.
- Blanda ihop ägg, yoghurt, olja med en visp i en skål.
- Tillsätt mjöl och bakpulver.
- Tillsätt nu även det gröna persiljan och salladslöken och kryddorna.
- Sist sila av potatisarna och lägg de i smeten och häll smeten i en smord form.
- Grädda i ugnen på 180 grader i 40-45 minuter. Häll över riven ost i slutet innan du tar ut den och låt den få färg.