Chokladprofiterol med lemonfrosting

Igår gjorde jag dessa Chokladprofiterol med lemonfrosting igen. Min brorsdotter tycker om dem så mycket och ville gärna att vi skulle baka dem tillsammans.

Chokladprofiterol med lemonfrosting

Chokladprofiterol med lemonfrosting


Vill inte veta hur många jag lyckades få i mig av profiterol. Tog slut på minuten och fastän det var så många undrade vi alla vart de tog vägen. Även dessa profiterol med hallonfrosting är supergoda och tar slut i ett nafs.

Recept chokladprofiterol med lemonfrosting

Ingredienser, ca 40 st (2 plåtar)
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
3 dl vatten
1 msk kakao
 
Frosting
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 dl vispad grädde
1 msk lemoncurd
 
Gör så här
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Fortsätt sedan med att lägga i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt svalna.
  2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 minuter.
  3. Spritsa ut cirka 20 st bollar. Grädda i 20 minuter längst ner i ugnen. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 minuter till.
  4. För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i lemoncurd och hårt vispad grädde.
  5. Fyll profitorol med frostingen och servera.