Pasta med grönt (spenat, purjolök, fänkål) –

Pasta med grönt (spenat, purjolök, fänkål) är en av mina absoluta vegetariska receptfavoriter. Den känns så fräsch med allt det gröna som spenat, fänkål, purjolök. Tillsammans med fetaosten och valnötterna får den en alldeles egen touch. Lättlagat mat som går att slänga ihop på någon kvart.

Pasta med grönt (spenat, purjolök, fänkål)
Pasta med grönt (spenat, purjolök, fänkål) –

Den här gröna pastan blev jag förälskad i vid första försöket och den har följt med mig genom åren. Jag lagar den flera gånger om och njuter av detta goda vegetariska recept varje gång. Bästa vegetariska receptet eftersom den är så fräsch, god, varierande smaker och lättlagat.

 
Näring i fänkål 
Fänkål innehåller mycket järn som behövs för syresättningen av blodet. Den består av mycket vatten (cirka 90%) och är bra om man vill få i sig lite kalorier.
I djurstudier har ett ämne i fänkåls­olja visat sig dämpa inflammation och hjälpa till att förebygga cancer. Mer forskning krävs, inte minst studier på människor. (Källa: Mästerkocken)
Den speciella anissmaken i fänkål passar bra med citron som är en god smakkamrat till fänkål samtidigt som C-vitaminet underlättar upptaget av fänkålens järn.

Recept Pasta med grönt (spenat, purjolök, fänkål)

Ingredienser, 4 portioner
280 g spagetti
1 stor fänkål (ca 300g)
3 msk olivolja
1 purjolök
1 påse babyspenat (80 g)
150 g fetaost
3 msk hackade valnötter
2 krm nymalen svartpeppar
citronklyftor
1 tsk salt

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
2. Ansa och skiva fänkålen tunt. Blanda fänkålen med hälften av oljan i en skål. Salta.
3. Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs fänkål och purjon i resten av oljan. Vänd ner pastan och spenaten och låt allt bli genomvarmt.
4. Blanda pastan med fänkålen. Skär osten i bitar, tillsätt den och nötterna. Peppra och servera gärna med en citronklyfta.

Om du gillar lätta rätter så testa dessa:
Ceasarsallad med kyckling
Krämig potatissallad
Grön potatissallad