Marry me chicken

Denna kycklingrätt har blivit viral på sociala medier på sistone. Den liknar en kycklinggryta jag gjort tidigare på spenat, soltorkade tomater och grädde. Denna version med basilika och oregano blev också väldigt god.

Marry me chicken

Låter detta recept läckert, varför inte göra marry me chicken ikväll? Du gör den på enkla ingredienser, goda smaker och det är på middagsbordet på 15 minuter. Känn smaken av mört kycklingbröst med soltorkade tomater, örter och en läcker gräddsås. Få ingredienser gör detta recept budgetvänligt och enkelt att handla för. Detta recept går också snabbt att förbereda. Servera med ris, pasta eller potatismos.

Marry Me Chicken är ett snabbt och enkelt recept på kycklingbröst med örter, vitlök, soltorkade tomater, parmesanost och vispgrädde. Enligt legenden var några matredaktörer från olika tidningar som testade detta rätt, när en av dem uttryckte att de bokstavligen skulle gifta sig med den som lagat denna rätt. Från och med då spreds Marry Me Chicken som en löpeld och många variationer skapades. Denna enpottsrätt med kyckling är det perfekta receptet att servera på din nästa middagsbjudning, familjemiddag på vardagarna eller till och med på dejten.

Marry me chicken

Krämig kycklinggryta
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Course: Huvudrätt
Servings: 4 pers

Ingredients

  • 4 kycklingfiléer 4 filéer motsvarar ca 600 g
  • salt peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika

Instructions

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar och vänd filéerna i mjölet.
  • Häll av de soltorkade tomaterna.
  • Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
  • Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Pressa i vitlöken och rör i tomaterna. Låt fräsa 1 minut och tillsätt kryddorna, vatten, smulad buljongtärning, grädde och parmesan. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg i kycklingen och sjud i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70˚C. Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  • Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
  • Servera kycklingen med riset och gärna lite extra riven parmesan.

Lämna gärna en kommentar om detta recept eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3

Testa även Quesadillas med kyckling, krämig kycklingpaj, supergod kycklinggratäng