Pajer är underskattat! Gräddig kycklingpaj med champinjoner och paprika är en smakrik paj som jag fastnade för när jag lagade vid första försöket. Smakerna i fyllningen av söt röd paprika, stekt varm och saftig grillad kyckling, champinjoner med grädde i umami smak som blandas ihop i denna paj är helt oslagbar. Vissa smaker är bara oemotståndliga att du måste prova det här receptet på krämig kycklingpaj!

Recept på världens godaste kycklingpaj
Jag brukar oftast laga krämig kycklingpaj när jag har många gäster på besök till festbufféer, men det går ju lika bra att äta paj som vardagsrätt. Du kan bara frysa in överblivna rester av pajen så blir det en god matlåda till jobbet. Att det är så många grönsaker i den här pajen gör den till en nyttig och näringsrik rätt. Kycklingpajen är utan ägg, men vill du ha den helt vegansk får du ersätta grädden med ett växtbaserat alternativ. Jag har använt grillad kyckling i kycklingpaj receptet, men du kan också steka den hemma själv vilket är bättre.
Nyttig pajdeg till krämig kycklingpaj
Prova att byta ut vanligt vetemjöl mot ett glutenfritt mjöl exempelvis mandelmjöl (2 dl) och kokosmjöl (0,5 dl), ta mindre smör (50 gr) och lägg i lite fiberhusk (1 msk), vatten (1 msk) och 1 ägg så får du din glutenfria pajdeg. Dessutom blir degen mer nyttig och näringsrik när du använder mjöl på nötter. Våga experimentera i köket, och ta små steg mot ett hälsosammare liv. Jag brukar handla dessa produkter på Bodystore.
Gräddig kycklingpaj
Väldigt god och krämig kycklingpaj
Portioner: 6 pers
Ingredienser
Pajdeg:
- 4 dl vetemjöl
- 150 g smör kallt
- 2-3 msk vatten
Fyllning:
- En stekt eller färdiggrillad kyckling
- 1 stor purjolök
- 1 röd paprika
- 100 gr champinjoner
- 2 msk smör
- 1-2 msk vetemjöl
- 2 ½ dl matlagningsgrädde
- Salt, peppar, färsk basilika Peppar
- 1 dl riven ost
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen, låt vila 30 minuter i kylskåp.
- Skär eller dela kycklingen i småbitar.
- Skiva purjolöken, paprika och champinjonerna.
- Smält smör i en stekpanna och fräs svamp, purjolök och paprika tills de mjuknar i cirka 5 minuter. Strö på vetemjölet och rör om. Späd ut med grädde och rör runt. Krydda med salt, peppar och koka i cirka 5 minuter. Blanda ner kycklingköttet i stuvningen och koka lite till, cirka 5 minuter. Ta åt sidan och låt den svalna.
- Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel för att förhindra luftblåsor och att pajdegen reser sig vid förgräddningen. För att undvika att kanterna sjunker kan du testa att ha pajskalet i kylen så att den stelnar innan du gräddar den. Förgrädda i cirka 10 minuter 200 grader.
- Häll kycklingfyllningen i pajskalet och jämna till den. Häll över riven ost. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Smaklig måltid.
Om du gillar krämig kycklingpaj prova:
Quesadilla med kyckling och paprika
Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram och youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
oj vad god denna pajen ser ut, jatte duktigt!
Kycklingpajen ser väldigt inbjudande ut måste jag säga!!
Denna tiden på året verkar vara hektisk för de flesta, allt händer samtidigt! Precis som till jul känns det som!
Pajen låter ju riktigt smarrig!
Kycklingpajen ser väldigt gott ut!!
jag ska göra skaldjordpaj imorgon också
Gott!
Du vet väl att kyckling inte är veganskt? 😀
Hehe ja, tänkte inte på det. Ska tydliggöra. Tack. 🙂
Var kommer osten in?
Hej, tack för input. Jag la in det i receptet nu. Jag brukar hälla riven ost på efter att ha lagt i fyllningen. Hoppas det blev bra.