Go Back

Marry me chicken

Krämig kycklinggryta
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer 4 filéer motsvarar ca 600 g
  • salt peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika

Instruktioner

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar och vänd filéerna i mjölet.
  • Häll av de soltorkade tomaterna.
  • Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
  • Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Pressa i vitlöken och rör i tomaterna. Låt fräsa 1 minut och tillsätt kryddorna, vatten, smulad buljongtärning, grädde och parmesan. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg i kycklingen och sjud i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70˚C. Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  • Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
  • Servera kycklingen med riset och gärna lite extra riven parmesan.