Knådfria frallor till frukost

Ett praktiskt recept som du förbereder på kvällen och gräddar på morgonen och får nygräddade knådfria frallor.

Knådfria frallor
Knådfria frallor

Knådfria frallor

Knådfria frallor
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time1 day
Course: Frukost
Keyword: bröd
Servings: 14 st

Ingredients

  • 12,5 g jäst [1/4 paket]
  • 4 dl vatten kallt
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk rapsolja till formen

Instructions

  • På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
  • Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
  • Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
  • På morgonen: Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär cirka 14-16 bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden bli lite rumsvarma medan ugnen blir varm.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Testa även mitt goda valnötsbröd!