Ett praktiskt recept som du förbereder på kvällen och gräddar på morgonen och får nygräddade knådfria frallor.
Knådfria frallor
Knådfria frallor
Servings: 14 st
Ingredients
- 12,5 g jäst [1/4 paket]
- 4 dl vatten kallt
- 1,5 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 dl havregryn
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk rapsolja till formen
Instructions
- På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
- Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
- På morgonen: Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär cirka 14-16 bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden bli lite rumsvarma medan ugnen blir varm.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Det är nästan det som är det roligaste med pepparkaksbaket, pimpandet. Och så ätandet =)