Go Back

Knådfria frallor

Knådfria frallor
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid1 day
Måltid: Frukost
Keyword: bröd
Portioner: 14 st

Ingredienser

  • 12,5 g jäst [1/4 paket]
  • 4 dl vatten kallt
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk rapsolja till formen

Instruktioner

  • På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
  • Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
  • Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
  • På morgonen: Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär cirka 14-16 bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden bli lite rumsvarma medan ugnen blir varm.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.