Bästa Boba Tea i Stockholm

Vart finns den bästa boba tea i Stockholm? För att undersöka det gick jag till fem olika bubbelte cafeér som serverade boba tea (bubble tea). Jag hittade caféerna genom google reviews där de alla hade höga och väldigt positiva betyg. Här nedan följer en recension av mig Emin (son till bloggens ) om de bästa Boba Tea i Stockholm. 

Cha Talk – klassikern

Boba Tea i Stockholm: Cha talk

Smak: När jag smakade min black sugar boba tea som jag hade beställt var det som att jag togs till en annan nivå. Balansen mellan ingredienserna var perfekt, inte ett endaste liknande ställe som jag hade varit på tidigare hade lyckats ta fram smaken av självaste teet. Sötman var perfekt för min smak. De erbjöd även möjligheten att justera sötman själv.
Pris: Det var väldigt prisvärt, den största storleken kostade 66 kr för den smak jag valde.  
Lokal: En liten och mysig lokal som ligger inom tre minuters gångavstånd från t-banan vid Rådmansgatan. Lite undangömd men lätt att hitta med google maps. Väl inne i lokalen är det väldigt lugnt och knappt någon kö. Servicen var väldigt bra, jag bemöttes trevligt och jag fick min beställning på enbart 5 minuter.  

Yi Fang Fruit Tea – traditionell

Boba Tea i Stockholm: Yi fang

Smak: På menyn fanns det massor av alternativ och inuti cafét var det väldigt vackert inrett. Här beställde jag fruktte med smak av vintermelon. Från vad jag såg av andra som hade beställt verkade även deras boba tea vara bra. Det smakade väldigt friskt, om inte lite för sött, men i slutändan var jag väldigt nöjd. Även självaste förpackningen var väldigt fin.
Pris: Teet kostade 59 kr för normal storlek och 69 för stor. Den normala var inte så stor så kanske inte det mest prisvärda om man tänker i mängd men när det kommer till smak var det mer än prisvärt! Önskar att jag även här kunde bestämma sötman.  
Lokal: Denna café låg lite mer centralt och låg nära Hötorget. Du behöver gå en bit från tunnelbanan men den är svår att missa då lokalen är synlig, ljus och modern. 

Chatime – modern

Boba Tea i Stockholm: Chatime

Smak: Här beställer du digitalt och väljer en te eller latte som bas och så väljer du sötma, storlek, hur mycket is du vill ha och extra topping. Normal storlek var 500 ml och stor storlek var 700 ml vilket är ganska typiskt för de flesta boba tea ställen. Det fanns stort utbud och unika toppings som konjakpärlor. Själv valde jag taichi supreme tea som hade en unik smak men som jag blev trött på efter ett tag då smaken var väldigt tung. Men när jag först smakade den ville jag bara ha mer. Pärlorna var de lenaste jag hade testat av alla boba ställen vilket kan vara både bra eller dåligt beroende på vad man själv gillar.
Pris: Priset var lite högre än de andra dock. 71 kr kostade den jag valde och en av de mer populära alternativen med matcha kostade 75 kr.  
Lokal: Ligger väldigt nära Yi Fang, det är bara att gå längs vägen som slutar med att man kommer fram till filmstaden vid Sergels Torg och så borde man se den medans man går. Platsen har en väldigt pampig utsida och relativt stor insida. Denna boba tea är lite annorlunda då det är lite mer självservice. 

Machi Machi – populärt

Boba Tea i Stockholm: machi machi

Smak: Här var det enkelt att beställa däremot tog det lång tid att få mitt te eftersom Machi Machi är väldigt populärt med tanke på det centrala läget, särskilt i jämförelse med de andra ställena på listan. Deras black milk tea med crème brulee var det mest populära alternativet och som även jag valde. Vilken underbar kombination det var! Boba pärlorna hade perfekt mängd tuggmotstånd samtidigt som de var relativt lena.
Pris: Att lägga till boba pärlorna i teet kostade 10 kr extra men det var helt okej med tanke på att själva teet kostade enbart 59 kr. Man fick inte jättemycket och det var inte möjligt att uppgradera till en större storlek men det var tillräckligt. Det är mer än vad du får på de flesta andra boba ställen för en normal storlek.  
Lokal: Machi Machi ligger precis bredvid Filmstaden vid Sergels Torg I Hötorgshallen så den är väldigt enkel att hitta. Det fanns ingen egen lokal, eftersom den ligger inne i hötorget med en kassa och några bord där man kunde sitta. 

Ninecha – favoriten

Ninecha: Boba Tea i Stockholm

Smak: Det fanns många unika alternativ varav den som jag valde var black sugar tea med taro. Servicen var otrolig, personalen var riktigt professionell och teet blev färdigt snabbt. På enbart en minut var det färdigt och serverat i en väldigt vacker behållare. Det bara skrek instagram när jag såg drycken. En vacker lila färg som fick det att vattna i munnen när jag såg den. När jag äntligen smakade på den var känslan underbar. Det var helt fantastiskt på alla möjliga sätt. Sötman var perfekt, teet gjorde det smakrikt men inte för bittert, mjölken var fyllig och taron gjorde det ännu mer ljuvligt. Pärlorna smakade någonting till skillnad från alla andra boba ställen jag någonsin varit på.
Pris: Plus, mängden dryck man fick för priset gjorde det väldigt prisvärt. För enbart 65 kr fick jag minst lika mycket som de flesta andra ställen ger för 69 kr.
Lokal: Ligger inom 5 minuters gångavstånd från slussen och väldigt undangömd. Svår att hitta men när man väl hittar den är det mer än värt det. En liten och väldigt vackert inredd lokal som fick mig att vilja stanna där efter jag var färdig till och med. 

Enkelt en av de bästa eller kanske till och med det bästa boba stället i Stockholm. Det smakar fullständigt naturligt och det påminner mig om hemmagjort samtidigt som det är enkelt bättre än något jag gjort själv. En stark rekommendation och ett måste för alla boba te älskare.  

Lämna gärna en kommentar om recension Boba Tea i Stockholm nedan. <3